Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 12 Nisan 2016 - 13:01 Yorum: 0

Tekno Acil Adlı Tiyatro Gösterisi Yoğun İlgi Gördü

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, medya bağımlığına dikkat çekmek için “Tekno Acil” isimli tek perdelik bir tiyatro gösterisi düzenledi.

Tekno Acil Adlı Tiyatro Gösterisi Yoğun İlgi Gördü

Tiyatro gösterisine İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlileri, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürü Hayati Tokmak ve liselerden yaklaşık 500 öğrenci katıldı.

Tiyatro gösterisine, Dilek Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Kernek Anadolu Lisesi, Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi, Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi ve Orduzu Bahçebaşı Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Kitle iletişim araçlarının hızla gelişmesi ve çeşitlenmesinin bir takım bağımlılıkları da beraberinde getirdiğini dile getiren Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, “Toplum olarak medya bağımlılığı hastalığına tutulduk. Özellikle gençlerimizin sosyal medyayı çok sık kullanmaları beraberinde okullarda medya okuryazarlığı gibi bir dersi getirse de biz toplum olarak bu bağımlılığın önüne geçemedik. Bizler Kent Konseyi olarak yeni bir bağımlılık alanı oluştuğunu tespit ettik ve Gençlik Meclisi olarak liselerde medya bağımlılığı ile ilgili konferanslar verdik. Şimdi de “Tekno Acil” isimli tiyatromuzu sahneleyeceğiz hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Barış Yılmaz, “Bugünkü toplumda en büyük sorunlardan bir tanesinin sosyal medya bağımlılığı olduğunu düşünüyorum ve bu bağımlılığın lise çağındaki gençlerde başladığını görmekteyiz” dedi.

Yılmaz, sosyal medya bağımlılığına lise çağlarında iken müdahale etmenin önemine değinerek sosyal medya hesaplarının veya şifrelerin ebebeyinlerle paylaşılmasının önemine vurgu yaptı.

Tiyatro Gösterimi sonunda düşüncelerini dile getiren öğrenciler, gösterinin kendileri için çok yararlı olduğunu söyleyerek tiyatro gösteriminden dolayı Malatya Kent Konseyine,  Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibine ve İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne teşekkür ettiler.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber