Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 10 Ağustos 2022 - 14:19 Yorum: 0

TEKNOFEST finalisti projesini anlattı

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e "Yaya Algılamalı Yaya Geçidi" projesiyle katılarak kategorisinde finallere kalan Egemen Kaya, Biga Belediyesi'ni...

TEKNOFEST finalisti projesini anlattı

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e "Yaya Algılamalı Yaya Geçidi" projesiyle katılarak kategorisinde finallere kalan Egemen Kaya, Biga Belediyesi'ni ziyaret ederek projesini Zabıta ekiplerine anlattı.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde proje yarışmaları da devam ediyor. Karadeniz organizasyonuna 5 binden fazla takım ile 600 bine yakın yarışmacı katılırken "Yaya Algılamalı Yaya Geçidi" projesiyle İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon kategorisinde finallere kalan Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaşayan Egemen Kaya, projesinin tanıtımını Biga Belediyesi'nde Zabıta personeline yaptı. Projeyi dikkatle takip eden ekipler Egemen'i tebrik ederek, başarılar diledi.

Yarışmaların Karadeniz şehirlerinde devam ettiğini 30 Ağustos'ta Samsun'da sonuçların açıklanacağını söyleyen Egemen Kaya, "Projemiz yaya geçitlerinde yayaların karşı yola geçişini daha güvenli ve daha kullanışlı hale getiren bir sistem ile ilgilidir. Yayaların yaya geçitlerinde bekleme süreleri çoğu zaman uzun oluyor. Projemiz kamera ile yayanın beklediğini algılama durumunda sadece yayanın geçiş yaptığı kısımdaki araçları durduracak, böylece yayaların da güvenli bir şekilde karşıdan karşı geçmesini sağlayacak. Projemizin temel amacı yaya geçidinde beklemekte olan yayaları algılamaktır. Yani monte edilen buton görevi yapmaktadır. Bekleme süresini de böylece butona basmadan otomatik olarak aktif edilmiş oluyor. Bugün de Biga Belediyesi'nde Zabıta abilerimize projemin sunumunu yaptım. Cuma günü de Rize'de final yarışmalarına devam edeceğim. Sonuçlar ise 30 Ağustos'ta Samsun'da açıklanacak. Çok heyecanlıyım ve çok çalışıyorum. Danışman öğretmenime, aileme ve projemizi destekleyen herkese teşekkür ederim" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber