Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 16 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

"Tekstil sektörü mehter takımı gibi iki ileri bir geri"

Gaziantep Sanayi Odası ve Sanko Holding Onursal Başkanı Konukoğlu: "(Tekstil sektörü) Biraz durgunluk var ama geçici bir durgunluk, her sene olur bu. Mevsimler dönerken tekstilde bir durgunluk olur ama mevsim açıldı mı tekrar iyiye gider"

'Tekstil sektörü mehter takımı gibi iki ileri bir geri'

BURSA (AA) - BÜŞRA NUR ÖZCAN - Gaziantep Sanayi Odası ve Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, tekstil sektöründe mevsimsel bir duraksama olduğunu belirterek, "Tekstil sektörü genelde baktığınız zaman mehter takımı gibi iki ileri bir geri gidiyor" dedi.

Konukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ve dünyadaki ekonomik gelişmelerin tartışıldığı, bu sene 13-14 Mart'ta gerçekleştirilen Uludağ Ekonomik Zirvesi'ni her yıl bizzat gelerek takip ettiğini, çok yararlı oturumların gerçekleştiğini, bu zirvede genelde dünyada nelerin olup bittiğinin masaya yatırıldığını söyledi.

Bu tür ekonomik zirvelerin yatırımcılara ve sanayicilere çok ciddi katkılarının bulunduğuna işaret eden Konukoğlu, "İnsanların geleceğindeki bazı konuları yönlendirmesinde yararlı oluyor. Güzel konuşmalar oluyor. Bu yılki oturumda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, çok güzel konuşma yaptı, güzel bir dünya perspektifi çizdi" diye konuştu.

- "Faizin düşüklüğü yatırımcı için her zaman iyidir"

Konukoğlu, dünyada ekonomik anlamda bir dalgalanma yaşandığına dikkati çekti.

Tekstil sektöründeki gelişmelere değinen Konukoğlu, "Tekstil sektörü, genelde baktığınız zaman mehter takımı gibi iki ileri bir geri gidiyor. Şu anda mevsimsel dönüşümler oluyor. Biraz durgunluk var ama geçici bir durgunluk, her sene olur bu. Mevsimler dönerken tekstilde bir durgunluk olur ama mevsim açıldı mı tekrar iyiye gider" ifadesini kullandı.

Abdulkadir Konukoğlu, doların dünya piyasalarındaki yükselişiyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Doların değerinin dünya ölçeğinde arttığını vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Mühim olan bizim için dolardan çok avronun Türk lirasıyla arasındaki farkı koruması çünkü biz avro ile ihracat yapıyoruz. Avro olarak fiyatlarımızı Avrupa'da yükseltemeyiz. Avro olarak satmak zorundayız. Türk lirası da avro ile arasındaki fark önceden neyse böyle kalması lazım. Türkiye büyümeye devam eder. Seçimlerden sonra belki daha da hızlanır. Ayrıca faizin düşüklüğü yatırımcı için her zaman iyidir. Tabii ki bunun dengesini kurmak lazım. Bu denge kurulamazsa bu sefer de kur yükseğe doğru gider."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber