Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 01 Temmuz 2016 - 12:25 Yorum: 0

Tekstilciler ’Brexit’ markasıyla dünyaya açılacak

Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut'un yaptığı açıklamaya göre, Brexit'in marka hakları için 25 Haziran günü Türk Patent Enstitüsüne...

Tekstilciler ’Brexit’ markasıyla dünyaya açılacak

Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut'un yaptığı açıklamaya göre, Brexit'in marka hakları için 25 Haziran günü Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapıldı.

Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut'un yaptığı açıklamaya göre, dünya siyaseti ve ekonomide son günlerde yaşanan hareketlilik, marka başvurularına da yansıdı. İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının sembolü olan Brexit için ayakkabıdan çoraba, çocuk zıbınında şapkaya, iç çamaşırdan spor kıyafetlerine kadar birçok alanda marka başvurusu yapıldı. İngiltere referandumu sonrası ortaya çıkan dünyanın bir çok ülkesinde kullanılan Brexit için Türkiye'den girişimciler kolları sıvadı. Brexit'in marka hakları için 25 Haziran günü Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapıldı. Birleşik Krallıktaki referandumdan çıkan Avrupa Birliği'nden ayrılma (Brexit) kararının ardından Türk girişimciler boş durmadı ve olayın sıcağı üzerinden geçmemişken bir girişimci tarafından marka tescili başvurusunda bulundu.

"Taklitten Ziyade Özgün Markalar Çıkartmalıyız"

Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı sonrası bir girişimcimiz tarafından Brexit için marka tescil başvurusu yapıldı. Bizce bu gibi bilinen markaların ardından başvuru yapmanın ziyadesinde kendimize ait özgün markaları ortaya çıkarıp tescil etmemiz gerekir. Bu sayede Marka-Patent-Tasarım rakamlarında dünya standartlarını yakalamış oluruz." şeklinde konuştu.

"Önce Başvuru Sonra Tescil"

Marka başvurusunun yapılması, hemen o marka haklarının alındığı anlamına gelmediğini ifade eden Akbulut, yapılan başvuruların incelenip uygun görülmesi durumunda marka bültenleri listesinde yayınladığını belirterek, yayınlanan markalara ilan süresi içinde itiraz gelmemesi durumunda tescil işlemi de yapılmış olduğuna işaret etti. Taklitle mücadelede yapılması gerekenler ve markaya verdiği zararlara ilişkin bilgi veren Akbulut, şunları kaydetti: "Markalaşmak kısa bir sürede olmuyor. Firmalar güçlendikçe, talep görmeye başladıkça, taklitleri ortaya çıkmaya başlıyor. Eğer bu taklitlere zamanında müdahale edilmez ise yapılan yatırımlar, emek, bilinirlik ve en önemlisi marka değerleri büyük zarar görmektedir. Adres Patent olarak uzman kadromuzla vermiş olduğumuz benzer marka takibi hizmeti ile bulunan benzerliklere bülten aşamasında müdahale edilmesine olanak sağlıyoruz. Bu müdahaleler yapılmadığı takdirde taklit veya benzer marka tescil edilirse, başvuru sahiplerinin tescil edilen markayı iptal ettirebilmesi ancak mahkeme yolu ile mümkün olacak" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber