Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ağustos 2016 - 12:28 Yorum: 0

TİKA’dan Hırvatistan’daki İşitme ve Konuşma Engelliler Terapi Merkezi’ne destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yer alan SUVAG Polikliniğine göz bebeği hareketlerini...

TİKA’dan Hırvatistan’daki İşitme ve Konuşma Engelliler Terapi Merkezi’ne destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yer alan SUVAG Polikliniğine göz bebeği hareketlerini izleme ve analiz cihazı desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından temin edilen cihaz düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi (BADA) Başkanı Dr. Mahmut Çevik, SUVAG Müdiresi Dr. Adinda Dulcic, Zagreb Belediyesi İl Sağlık Müdürü Gzim Redzepi, Hırvatistan Bölgesel Kalkınma Ajansı (ARR) Başkan Danışmanı Ines Kos'un yanı sıra hastane çalışanları, büyükelçilik temsilcileri ve TİKA yetkilileri katıldı. SUVAG Müdiresi Dr. Dulcic'in işitme ve konuşma zorlukları olan çocuk ve büyüklere hizmet veren SUVAG Polikliniğini törende hazır bulunan protokole tanıttı. İlkokul, yuva ve tanı merkezinden oluşan poliklinik kompleksini inceleyen heyet, incelemeleri esnasında terapi gören ya da grup çalışmaları yapan çocuklar ve çocukların eğitmenleriyle tanışma fırsatı buldular.

Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür

Tanı merkezi binasındaki Konuşma Terapisi Bölümüne hediye edilen cihazını yerinde inceleyen heyet cihaz hakkında bilgi aldı. Söz konusu cihazın sadece Zagreb ve Hırvatistan için değil aynı zamanda tüm çevre ülkelerde de bulunmayan bir cihaz olduğundan bahseden SUVAG mensupları, bu ihtiyacın giderilmesinde katkısı olan Türkiye Cumhuriyeti ve TİKA'ya cihaz başında teşekkürlerini sundular. SUVAG mensupları, doğrudan terapide kullanılacak cihazın konuşma ve işitme bozuklukları terapisini kolaylaştıracağını ifade ettiler.

Cihazın laboratuvardaki açılışının ardından gerçekleşen teslim töreninde sırasıyla SUVAG Müdiresi Dr. Adinda Dulcic, TİKA BADA Başkanı Dr. Mahmut Çevik, Zagreb İl Sağlık Müdürü Gzim Redzepi, ARR Başkan Danışmanı Ines Kos konuşmalarını gerçekleştirdi. SUVAG Müdiresi Dr. Dulcic, konuşmasında Türkiye Cumhuriyetinin kurumlarına yapmış olduğu katkıdan dolayı TİKA'ya teşekkür plaketi sundu. Bu destek projesinin uzun soluklu bir işbirliğinin ilk adımı olmasını temenni ettiğini ifade eden SUVAG Müdiresi Dr. Dulcic, SUVAG çalışanları ve hastalar adına verilen desteğin önemine değinerek teşekkürlerini sundu.

TİKA'dan sağlık alanında önemli projeler

TİKA BADA Daire Başkanı Dr. Çevik ise TİKA'nın tüm dünyada sağlık sektöründe önemli projeler gerçekleştirdiğini belirterek, dünya sağlık literatüründe önemli bir metodun kâşifi olan Petar Guberina'nın kurmuş olduğu kuruluşa destek vermekten ve özellikle çocukların istifade edeceği bu projenin parçası olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projede yer alan bütün paydaşlara teşekkürlerini ileten TİKA BADA Daire Başkanı Dr. Çevik, TİKA'nın dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaları öncelediğini ve geliştirdiği projelerle bu grupların yoksunluklarını azaltmayı hedeflediğini ifade etti.

Zagreb İl Sağlık Müdürü Gzim Redzepi de kurumlarına ülkede bulunmayan bu cihazı teslim eden TİKA'ya ve bu projenin TİKA'ya ulaşmasını sağlayan Bölgesel Kalkınma Ajansına teşekkürlerini iletti. Zagreb İl Sağlık Müdürü Gzim Redzepi, her gün bin 400 kişiye hizmet veren ve bu sayının yüzde 70'inin çocuklardan oluştuğu SUVAG'ın bu cihazla hizmetlerini daha da geliştireceğine inandığını söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber