Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Türkiye 26 Mart 2019 - 11:38 Yorum: 0

TİKA’dan Meksika’daki Suriyeli öğrencilere destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Meksika'nın Aguascalientes şehrinde yaşayan Suriyeli Öğrenci Merkezi'nin tadilat ve donanım...

TİKA’dan Meksika’daki Suriyeli öğrencilere destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Meksika'nın Aguascalientes şehrinde yaşayan Suriyeli Öğrenci Merkezi'nin tadilat ve donanım desteği sağladı.

Suriye halkına yaptığı yardımlarla tüm dünyaya ve insanlığa bir dayanışma, kardeşlik ve küresel sorumluluk örneği olan Türkiye'nin şefkat ve yardım eli Suriye'den 12 bin kilometre uzakta, Meksika'da yaşayan Suriyelilere de uzatıldı.

Coğrafi uzaklık sebebiyle Suriye meselesi hakkında nispeten az bilgiye sahip olan Meksika kamuoyu ve sivil toplumunda söz konusu husus hakkında farkındalığı artırmak amacıyla 2014 yılında Aguascalientes şehrinde kurulan "Habesha Projesi" adlı Meksikalı sivil toplum kuruluşu, yüksek öğrenimleri yarım kalan Suriyeli öğrencileri Meksika'ya getirerek onlara ülkenin iyi üniversitelerinde tahsillerini tamamlama imkanını sağlıyor.

Kuruluşun talebi üzerine harekete geçen TİKA, 20 Suriyeli öğrencinin kaldığı merkezin ihtiyacı olan tüm malzeme ve eşyanın teminini gerçekleştirdi. Ayrıca merkezin, elektrik ve su tesisatı dahil olmak üzere kapsamlı tadilatı TİKA tarafından yapıldı. Meksika'da yükseköğrenimlerini sürdüren Suriyeli öğrencilerin daha uygun şartlarda yaşamaları sağlandı.

Açılış töreninde konuşan Habesha Projesi kuruluşunun Başkanı Adrian Melendez, uluslararası krizlerde Türkiye'nin sergilediği insani duruş ve bu doğrultuda yaptığı çalışmalardan takdirle bahsederek başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türk halkının Suriye halkına gösterdiği cömertlikten dolayı teşekkür etti.

TİKA’dan Meksika’daki Suriyeli öğrencilere destek

TİKA’dan Meksika’daki Suriyeli öğrencilere destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber