Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2016 - 15:38 Yorum: 0

Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimliği Günü

Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimliği Günü nedeniyle Eskişehir-Kütahya-Bilecik Odası yönetici ve üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk...

Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimliği Günü

Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimliği Günü nedeniyle Eskişehir-Kütahya-Bilecik Odası yönetici ve üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törenin ardından bir açıklama yapan Oda Başkanı Cihat Arkan, 10-12 yaş arası çocuklarında en az 1 diş çürüğü bulunma oranının yüzde 94 olduğunu söyledi. Toplumun ağız diş sağlığının korunması ve geliştirilmesinde üslendikleri sorumluluk içinde hareket ederek karşılanan sorunları çözmek zorunda olduklarını belirten Eskişehir Diş hekimleri Odası Başkanı Cihat Arkan, "AB'de kişi başına senelik diş macunu tüketme miktarı ortalama 400 mililitre iken ülkemizde bu miktar 100 mililitreye bile ulaşamamaktadır. Türkiye'de yılda 1 kişiye 1 diş fırçası bile düşmemekte, her 2 evden birine hiç diş fırçası girmemektedir. En ucuz tedavi koruyucu tedavidir ve bu sürecin çocukluktan itibaren başlaması gerekir" dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç'ın Tepebaşı Çocuk Ağız ve Diş Hastanesi'ni hizmete açarak gerekli önlemi aldığını vurgulayan Arkan şunları söyledi:

"İlimiz, çocukların ağız ve diş sağlığı hizmetine ulaşabilmesi kolaylığı açısından ülkemizde oldukça istisnai ve üstün bir konumdadır. Eskişehirimiz her konuda olduğu gibi bu konuda da örnek alınmakta, özenilmekte ve tüm camiaca takdir edilmektedir. TDB ve Diş hekimleri odaları, kuruluşlarından itibaren hiçbir siyasi görüşün etkisinde kalmadan etik değerlere saygılı, bilimsel temelli ağız diş sağlığı hizmetlerini toplum genelinde önceleyen politikaları savunma ve savunmaya da devam edecektir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber