Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

Tosya TSO Başkanı Ekşi:

"Gümrük vergisindeki bu artış, sadece kapının başkenti Tosya'daki üreticilere değil, tüm Türkiye'de bu işle iştigal eden iş adamlarına rahat bir nefes aldırdı"

Tosya TSO Başkanı Ekşi:

KASTAMONU (AA) - Tosya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Ekşi, "Gümrük vergisindeki bu artış  sadece kapının başkenti Tosya'daki üreticilere değil, tüm Türkiye'de bu işle iştigal eden iş adamlarına rahat bir nefes aldırdı" dedi.

Ekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tosyalı sanayicilerin, ithal kapı yüzünden azalan rekabet şansının yayınlanan yeni tebliğle biraz daha arttığını vurguladı.

Tosya'da fabrikasyon ve atölye ürünü olmak üzere 500 işletmede, yılda 3 milyon adet kapı üretildiğini belirten Ekşi, şöyle konuştu:

"Binlerce kişiye direk ve dolaylı olarak iş imkanı sağlayan bu işletmelerde üretilen ürünler yurt içinde ve yurt dışına pazarlanmaktadır. Kalitesi ve uzun kullanım ömrüyle haklı bir üne sahip Tosya kapısını üreten iş adamlarımız, ithal kapıya uygulanan kilogram başına  2 ABD doları gümrük vergisi nedeniyle büyük zorluklarla karşı karşıya kalmışlardı. İthal Kapıya uygulanan bu düşük oran yüzünden piyasaya giren ucuz ürünler nedeniyle gerekli rekabet ortamı sağlanamıyordu. Bu sorunu ortadan kaldırmak için TSO olarak yaptığımız girişimler neticesinde, Ekonomi Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğle kilogram başına 2 ABD doları olan gümrük vergisi kilogram başına 6 ABD dolarına çıkartıldı. Gümrük vergisindeki bu artış sadece kapının başkenti Tosya'daki üreticilere değil, tüm Türkiye'de bu işle iştigal eden iş adamlarına rahat bir nefes aldırdı.''

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber