Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 11 Ocak 2016 - 16:25 Yorum: 0

TÖTM, İnce Bağırsak Nakli Yapmaya Başladı

Karaciğer Naklinde dünyada ikinci Avrupa ve Türkiye’de birinci olan, kemik iliği, böbrek ve göz kornea nakillerini başarıyla gerçekleştiren İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, organ nakli konusundaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

TÖTM, İnce Bağırsak Nakli Yapmaya Başladı

MALATYA - Karaciğer Naklinde dünyada ikinci Avrupa ve Türkiye’de birinci olan, kemik iliği, böbrek ve göz kornea nakillerini başarıyla gerçekleştiren İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, organ nakli konusundaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Organ nakilleri konusunda her geçen yıl daha fazla yol kat eden İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, şimdi de ince bağırsak nakli yapmaya başladı.

İnce bağırsak yetmezliği şikâyeti nedeniyle uzun yıllar sağlık sorunu yaşayan Adıyamanlı Sinan Yanar (38) ve Kahramanmaraşlı Fatma Ermeydan’a (39) Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından ince bağırsak nakli yapıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimlik toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında, başlatılan ince bağırsak nakli hakkında basına ve kamuoyuna bilgi verildi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in katıldığı basın toplantısına Tıp Fakültesi Dekanı ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp, Yrd. Doç. Dr. Veysel Ersan Yrd. Doç. Dr. Sait Murat Doğan ve Yrd. Doç. Dr. Cemalettin Koç hazır bulundu.

img_7684.jpg

Konuşmasına basın mensuplarının 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak başlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, karaciğer nakli ile dünyada, Avrupa’da ve Türkiye’de önemli bir konuma sahip olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin artık bir organa yönelik merkez değil, değişik organ nakillerinde sağlayacağı başarılarla Organ Nakilleri Merkezi olarak tanınacağını vurguladı ve “İnce Bağırsak Naklinin de başarıyla yapılmasından dolayı gururluyuz. Bu bağlamda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” Dedi.

Karaciğer naklindeki başarılarının devam ettiğini belirten Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, henüz başlanan ancak başarıyla yapılan ince bağırsak nakli ve ileride yapmayı düşündükleri pankreas nakli ile de ulusal ve uluslararası alanda bir numara olacaklarını ifade etti.

Türkiye’de henüz yaygın olmayan ince bağırsak naklinin artık İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde de başarıyla yapılmaya başlandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Sait Murat Doğan, ince bağırsak naklinin, ince bağırsak yetersizliği gelişmiş olan hastalara yapıldığını söyledi.

Pankreas naklinin yapılması hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp ise pankreas naklinin böbrek nakli ile birlikte yapıldığını ve bu konuda bir havuzun oluşturulmaya başlandığını belirterek, pankreas naklinin yapılabilmesi için oluşması gereken şartların birçoğunun tamamlandığını ve en kısa sürede söz konusu nakle başlayabileceklerini ifade etti.

Basın toplantısından sonra ince bağırsak nakli yapılan ve Karaciğer Nakli Hastanesi’nde tedavisine devam edilen Sinan Yanar ve Fatma Ermeydan isimli hastaların sağlık durumları ile ilgili olarak da kendilerinden bilgiler alındı. Sağlık durumlarının son derece iyi olduğunu ifade eden Sinan Yanar ve Fatma Ermeydan, rahatsızlıklarından dolayı birçok hastaneye başvurduklarını, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yapılan ince bağırsak nakli ile sağlıklarına yeniden kavuştuklarını söylediler. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber