Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

Toz taşınımı ve çok kuvvetli yağış uyarısı

Ege Bölgesi'nde, Kuzey Afrika üzerinden toz taşınımının, bu geceden itibaren yarın gün boyu etkili olması bekleniyor

Toz taşınımı ve çok kuvvetli yağış uyarısı

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi için toz taşınımı, Kıyı Ege için çok kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünün açıklamasında, bu gece ve yarın Ege Bölgesi'nde Kuzey Afrika üzerinden toz taşınımı beklendiği belirtildi.

Açıklamada, görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

Öğle saatlerinden itibaren yağışlı hava kütlesinin etkisine giren bölge genelinde, cumartesi akşam saatlerine kadar yağışların kuvvetli (metrekareye 30-50 kg), Çanakkale’nin güney ve batısı, Balıkesir’in batı kıyıları (Edremit Körfezi) ile Aydın, İzmir ve Manisa’nın doğusunda çok kuvvetli (metrekareye 50-80 kg) olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Tüm havzalarda normallerin üzerinde gerçekleşen yağış miktarlarına bağlı toprağın suya doygunluğu ve 3 günlük periyotta beklenen kuvvetli ve çok kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşması muhtemel ani sel, taşkın, su baskını, heyelan, yıldırım gibi risklere karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber