Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Eylül 2014 - 13:08 Yorum: 0

Trabzon ve Amerika Arasında Eğitim Amaçlı İşbirliği

Trabzon Vali Vekili Halil Ertekin, Amerika Büyükelçiliği Başkatibi Gwyn'i makamında kabul etti

Trabzon ve Amerika Arasında Eğitim Amaçlı İşbirliği

TRABZON (AA) - Trabzon Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Amerika Büyükelçiliği Başkatibi Phaedra Gwyn'i makamında kabul etti.

Ertekin, Gwyn ve beraberindekileri kabulünde yaptığı konuşmada, Trabzon ve Amerika arasında eğitim amaçlı işbirliğine değinerek, Trabzon ile Amerika arasındaki öğrencilerin eğitim ve kültür amaçlı işbirliğini amaçladıklarını belirtti.

Buradaki esas amaçlarının özellikle lise öğrencilerinin gençlik ve eğitim projelerine katılmalarını sağlamak olduğunu anlatan Ertekin, "İşbirliğinin daha sonra üniversite öğrencilerini de kapsamasını hedefliyoruz. Kültür ve eğitim amaçlı olarak karşılıklı işbirliğinin gelişmesi hedefleniyor. Buradaki öğrencilerimizin Amerika’daki belli okulları kısa süreli ziyaret etmelerini,  eğitim olanaklarını görmelerini sağlarken Amerika’dan da Trabzon’a öğrencilerin gelmesi için bir dizi görüşmeler yaptık" şeklinde konuştu.  

Başkatip Gwyn ise eğitim ve kültür alanında Trabzon ile işbirliği içerisinde olacaklarını anlatarak, çalışmalara verdiği destekten dolayı Ertekin'e teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber