Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 15 Haziran 2017 - 12:53 Yorum: 0

Trafik sigortası sorununa çözüm yerli firmadan geldi

Trafik sigortası sorununa çözüm getirmek üzere getirilen tavan fiyat sonrasında yaşanan sıkıntı sürerken,

Trafik sigortası sorununa çözüm yerli firmadan geldi

Trafik sigortası sorununa çözüm getirmek üzere getirilen tavan fiyat sonrasında yaşanan sıkıntı sürerken,

Quick Sigorta CEO'su Levent Uluçeçen yaşanan bu sıkıntının giderilmesi için daima sistemlerinin açık olduğunu, her isteyenin hemen trafik sigortasını alabileceğini bildirdi.

Trafik sigortası sorununa çözüm getirmek üzere getirilen tavan fiyat sonrasında yaşanan sıkıntı büyüyor. Sigorta şirketleri, açıklanan fiyatların zaten zararda olan sektörü daha da zora sokacağını belirterek Trafik Sigortası Poliçesi kesmekte çekimser davranıyor. Acenteler ise, sigorta şirketlerinin sistemlerini bilinçli olarak yavaşlattığını ve satış yapmaktan kaçındığını söylerken, trafik sigortası satın alamayan vatandaşlar trafiğe sigortasız çıkarak kendileri ve diğer sürücüler açısından büyük bir tehlike oluşturduklarını dile getirdiler.

Yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi veren Sigorta Acentesi sahibi İlhan Suzan, Sigorta Bilgi Merkezi'nde (SBM) sıra-fiyat veren sigorta şirketlerinin iş poliçe onaylamaya geldiğinde poliçe kesmediklerini söyleyerek acenteleri müşteriler ile sigorta şirketlerinin arasında bıraktıklarını, bir günü tek bir trafik poliçesini onaylamaya çalışarak geçirdiklerini bildirdi.

Bir başka acente sahibi Nihat Barutçu da sıkıntının tek taraflı olmadığını, ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya olunduğunu söyledi. Barutçu, "Gelirimizin önemli bir bölümünü trafik sigortası ile sağlıyorduk. Son bir iki ayda birçok arkadaşımız ciddi bir krizle karşı karşıya. Vatandaşların sıkıntısı ise en az bizim kadar büyük. Trafik sigortası olmadan trafiğe çıkan bu insanlar büyük bir risk altında. Aslında bir tür kaosa doğru gidiyoruz. Yaptığımız incelemede birçok sigorta şirketi SBM sistemi üzerinden trafik sigorta fiyatı veriyor ancak satın almak istediğinizde sistemler genellikle aşırı derecede yavaşlıyor ya da arıza veriyor. Sosyal medya üzerinde sigortacıların oluşturduğu sayfalarda yapılan paylaşımlara göz attığımızda sistemi açık olan ve çalışan birkaç şirketten kamu ve kooperatif şirketleri dışında yeni kurulan Quick Sigorta'nın yerli bir şirket olarak bu süreçte acentelere can suyu olduğu ve sigortalılara ve piyasaya bir rahatlama getirdiği görülüyor" dedi.

Konu hakkında bilgi veren Quick Sigorta CEO'su Levent Uluçeçen, yaşanan bu sıkıntının giderilmesi için daima sistemlerinin açık olduğunu, her isteyenin hemen trafik sigortasını alabileceğini bildirdi. Uluçeçen, "Yeni kurulduğumuz için tanıtım çalışmalarımız da yeni başladı. Ancak sistemimiz açık ve çalışıyor. İstediğiniz yerden istediğiniz zaman sitemize bağlanıp, hemen poliçenizi alabilir ya da Türkiye'nin her yerinde bulunan en yakın acentemizden sigortalarınızı yaptırabilirsiniz. Diğer sigorta şirketlerinin durumlarını bilmiyorum ve onların tavrı ile ilgili yorum yapmam doğru olmaz. Ancak biz buradayız, sistemimiz açık ve her isteyen gelip trafik sigortası poliçesini alabilir" dedi.

Sigortalıların ve acentelerin yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını belirten Uluçeçen, yerli bir şirket olmanın ötesinde piyasaya tam ihtiyacı olduğu anda ürün sunmalarının da bu ilginin kaynağı olduğunu, şimdiden sayıları 500'e ulaşan acenteleri üzerinden de ürünlerine ulaşılabilineceğini bildirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber