Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 17 Eylül 2014 - 14:23 Yorum: 0

Trol yasağının sona ermesi balıkçıları sevindirdi

1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek denize açılan ve az miktarta balık avlayarak umduğunu bulamayan Karadenizli balıkçıların yüzü, trol yasağının sona ermesiyle güldü

Trol yasağının sona ermesi balıkçıları sevindirdi

ORDU (AA) - 1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek denize açılan ancak balık azlığı nedeniyle umduklarını bulamayan Karadenizli balıkçıların yüzü trol yasağının sona ermesiyle güldü.

Ordu'da trol yasağının kalkmasıyla tezgahlarında bol miktarda balığa yer veren balıkçılar, balığın kilogramını 7 lira ila 15 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuyor.

Kent merkezinde balık satışı yapan Coşkun Alp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deniz suyu sıcaklığının biraz daha düşmesiyle balığın artacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Sezonun balıkçılar açısından iyi başlamadığını ifade eden Alp, "Hep söylüyoruz eski dönemlerde yaşanan balık bolluğu yok. Mesela istavrit daha önceden 3-5 liradan satılırdı. Şimdi 7 liradan satılıyor. Sezona göre fiyatlar normal, aşırı bir fiyat söz konusu değil. Denizde balık ne kadar bol olursa vatandaş o kadar ucuza yer. Bugün palamut 5 lira olur yarın bakarsın aynı balık 10 lira olur. Fiyatlar günübirlik değişiyor" diye konuştu.

- "Trol avcılığına dikkat edilmeli"

Balıkçı Aziz Ceylan da trol yasağının kalkmasıyla avlanan balık miktarında artış yaşandığını vurguladı.

Trolun tüketici adına sevindirici olmasının yanında balıkçılar açısından tedirginlik yarattığını anlatan Ceylan, "Trol yasağının kalkmasıyla balık bol geliyor ama bunun yanında parmak kadar balıklar da geliyor. Trollar denizdeki iri balığı da yavru balığı da alır. Onun için trol avcılığına dikkat edilmeli. Aslında biz balıkçılar trol avcılığının hep kalkması taraftarıyız bize gırgır avcılığı yetiyor" ifadesini kullandı.

Ceylan, vatandaşın balığa olan ilgisinden memnun olduklarını belirterek, "Vatandaş fiyatlar belli bir orana indiği zaman doğal olarak ilgi gösteriyor. Şu an öyle bir durum söz konusu. Vatandaşın ilgisi balıkçılar olarak bizi mutlu ediyor" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber