Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Nisan 2015 - 11:38 Yorum: 0

Tunus'un Ankara Büyükelçisi Tekaya, Vali Türker'i ziyaret etti

Büyükelçi Tekaya:- "Antalya ile ilişkileri hem ticari hem de turizm alanında geliştirmek istiyoruz, bunun için şartlar uygun, bir engel söz konusu değil"

Tunus'un Ankara Büyükelçisi Tekaya, Vali Türker'i ziyaret etti

ANTALYA (AA) - Tunus'un Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, beraberindeki Tunuslu belediye başkanları heyetiyle Antalya Valisi Muammer Türker'i ziyaret etti.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Vali Türker, Türkiye ile Tunus'un tarihten gelen ilişkileri bulunduğunu, birbirine gönül bağını hiçbir zaman kaybetmeyen, çok ortak yönü olan iki kardeş ülke olduklarını bildirdi.

Türkiye yöneticilerinin her kademede Tunus ile ilişkilere önem verdiğini vurgulayan Türker, iki ülke arasında 29 şehir arasında kurulan kardeş şehir ilişkisinin hem yerelde hem de ülkelerin genel ilişkilerinin gelişmesine büyük katkı sunduğunu kaydetti.

Arap uyanışının Tunus'ta başladığını, ülkenin gelinen noktada istikrara ciddi anlamda kavuştuğunu ifade eden Türker, Tunus'un refah seviyesinin daha da yükselmesi temennisinde bulundu.

İki ülke arasında 1 milyar doların biraz üzerinde bulunan ticaret hacminin potansiyeli yansıtmadığına dikkati çeken Türker, Türk yatırımlarının Tunus'taki miktarının oldukça düşük olduğunu, mutlaka artırılması gerektiğini belirtti.

Vali Türker, iki ülke arasındaki turizm ve ticari ilişkileri geliştirmek, kısacası iki ülkeyi ilişkiler anlamında daha da yaklaştırmak gerektiğini vurguladı.

Büyükelçi Tekaya da "Antalya ile ilişkileri hem ticari hem turizm alanında geliştirmek istiyoruz, bunun için şartlar uygun ve bir engel söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Vali Türker'den Türk ve Tunuslu işadamlarını Antalya'da bir araya getirecek toplantı düzenlenmesi konusunda destek isteyen Tekaya, düzenlenecek toplantıda iki tarafın yatırım alanları değerlendirilerek çok kapılar açacağını kaydetti.

Vali Türker, ziyaretin sonunda Büyükelçi Tekaya'ya EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık ile Türkçe-İngilizce Antalya kitabı hediye etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber