Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 19 Ocak 2015 - 09:36 Yorum: 0

Türkiye genelinde bugün hava nasıl olacak?

19 Ocak 2015 Pazartesi tarihli hava durumu şöyle;

Türkiye genelinde bugün hava nasıl olacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Uşak, Manisa, Balıkesir, Çanakkale'nin güneyi ve Antalya'nın batı ilçelerinin hafif yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi bekleniyor.
 
HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR :Genellikle güney, güneydoğu kesimler ile zamanla Akdeniz'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
 
UYARILAR
 
KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
 
ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
 
SİS VE PUS UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
 
İLLERİMİZDE BEKLENEN SICAKLIK DEĞERLERİ ŞÖYLE;
 
BURSA 14
EDİRNE 14
İSTANBUL 13
SAKARYA 13
 
A.KARAHİSAR 5
İZMİR 15
KÜTAHYA 6
MUĞLA 12
 
ADANA 15
ANTALYA 16
ISPARTA 9
MERSİN 15
 
ANKARA 4
ESKİŞEHİR 3
KONYA 4
YOZGAT 4
 
BARTIN 15
BOLU 7
DÜZCE 3
ZONGULDAK 14
 
BAYBURT -2
SAMSUN 14
TOKAT 6
TRABZON 11
 
ERZİNCAN 0
ERZURUM -2
MALATYA 3
MUŞ -2
 
DİYARBAKIR 10
GAZİANTEP 12
KİLİS 10
ŞANLIURFA 12
 

Haber Kaynağı: TRT
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber