Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ocak 2019 - 14:22 Yorum: 0

Türkiye'de Ki Rus Vatandaşlar, Vatandaşlık Nasıl Alır?

Son zamanlarda ülkemize yoğun göç nedeniyle vatandaşlık alma nasıl olur konusu gündeme gelmiştir. Yabancıların vatandaşlık alması, mal edinmesi, oturum izni alması, evlenmesi gibi birçok konu yabancılar ve vatandaşlık hukuku içinde yer alır.

Türkiye'de Ki Rus Vatandaşlar, Vatandaşlık Nasıl Alır?

Son zamanlarda ülkemize yoğun göç nedeniyle vatandaşlık alma nasıl olur konusu gündeme gelmiştir. Yabancıların vatandaşlık alması, mal edinmesi, oturum izni alması, evlenmesi gibi birçok konu yabancılar ve vatandaşlık hukuku içinde yer alır. Hukuk büromuzda her türlü danışmanlık ve profesyonellik hizmetini uzman avukatlarımız eşliğinde almanız mümkündür. Türkiye'de yaşayan yabancıların karşılaştığı sorunlar hakkında ve resmi prosedürlerin nasıl işlediği konusunda yardım alabilirsiniz. Yabancı vatandaşların vatandaşlık alması konusunda her türlü yasal destek uzman avukatlarımız tarafımızdan sağlanır.

Vatandaşlık Süreci Nasıl İşler?

Kanundaki son düzenleme ile yabancılara vatandaşlık alma süreci 250 bin dolar değerinde gayrimenkul alma zorunluluğu getirilerek yeniden düzenlenmiştir. Satın alma işlemi bittikten sonra tapu ve kadastro genel müdürlüğüne başvuru yapılır. Yapılan başvuru onaylandıktan sonra göçmenlik bürosuna ikamet izni için başvuru yapılır. Göçmenlik bürosu ikamet izni onaylanınca Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapılır. Tüm bu süreçlerden sonra vatandaşlık bilgilendirme ofislerinden takip edilir. Tüm bu süreci sizin yerinize biz takip ediyoruz ve gerekli başvuruları seçeceğiniz avukat veya hukuk bürosuda üstlenebilir. Bireysel olarak yaptığınızda ve vatandaşlık başvuru sonucu öğrenmek istediğinizde NVI web sitesinde vatandaşlık başvurum ne aşamada ekranından online vatandaşlık sorgu işlemi gerçekleştirebilirsiniz

Vatandaşlık Başvuru Süreci Ne Kadar Sürer?

Tüm bu süreç eksiksiz olduğu zaman ortalama 50 günde tamamlanır. Yasal sürecin yavaş işlemesi ve yasal prosedürlerin fazla olmasından dolayı tüm bu işlemlerin sırası yoğun çaba enerji gerektirir. Hukuk büromuzda danışmanlık hizmeti almanın yanında yasal sürecin takip edilmesi için vekalet verebilirsiniz.

Bir Gayrimenkul İçin Kaç Kişi Vatandaşlık Başvurusu Yapabilir?

Bir gayrimenkul için sadece başvuru yapan kişi ve 1. derece yakınları olan eşi ve 18 yaş altı çocukları da vatandaşlık alabilir. Türk vatandaşı olduğunuz zaman kendi ülkenizde ki vatandaşlık hakkınız baki kalır. Türk vatandaşı olduktan sonra Türk pasaportuna başvuru hakkına sahip olabilirsiniz. Diğer detaylar ve online vatandaşlık başvuru sonucu sorgulamak için NVI web adresini ziyaret ediniz, daha sonrasında ise Vatandaşlık başvurum ne aşamada? Ekranından online olarak vatandaşlık başvuru sonucunuzu takip ediniz.

Yazımızda da belirttiğimiz gibi tüm bu süreçlerin hızlı ve eksiksiz işlemesi için mutlaka hukuk yardımı almanız gerekir. Hukuk büromuzu arayarak hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz ve uzman avukatlarımız ile birebir görüşme sağlayabilirsiniz. Alacağınız gayrimenkullerin toplam değeri belirtilen değer olmalıdır. Birden fazla gayrimenkul satın alma hakkına sahipsiniz.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber