Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 27 Kasım 2014 - 18:58 Yorum: 0

Türkiye'nin en büyük müze kompleksindeki çalışmalar

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Önen: ''Müzemizde toplam 10 bin civarında eser sergilenecektir''

Türkiye'nin en büyük müze kompleksindeki çalışmalar

ŞANLIURFA (AA) - AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Emin Önen, tamamlandığında Türkiye'nin en büyük kompleksi olacak Haleplibahçe Mozaik Müzesi ve Müze Kompleksi'nde yaklaşık 10 bin eserin sergileneceğini belirtti.

Şanlıurfa milletvekilleri Önen ile Kasım Gülpınar, yapımı devam eden müze kompleksini gezerek, çalışmalar hakkında Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Aslan'dan bilgi aldı.

İncelemelerine ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Önen, Kültür ve Turizm Bakanlığının Şanlıurfa’ya son yıllarda devasa yatırımlar yaptığını söyledi.

Önen, tarihi ve kültürel yönden zengin bir mirasa sahip olan kentin turizm potansiyelinin dünyaya tanıtılabilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Müzemizde kazılardan gelen tarihi eserler dahil 75 bin civarında eser bulunuyor. Türkiye'deki en fazla esere sahip olan müzelerin başındadır. Müze inşaatı tamamlandığında mevcut eserlerin yaklaşık yüzde 15'i ilk planda ziyaret edilebilecek. Müzemizde toplam 10 bin civarında eser sergilenecek. Eğer biz Şanlıurfa'ya nefes aldıracak vicdanları rahatlatacak adımları atmazsak, gereken çabayı göstermezsek, halkın mağdur, mazlum ve masum suretlerinin gözümüzün önünden kaybolmayacağını çok iyi biliyoruz. Bu konuda ilimize yapılan yatırımlarda desteğini esirgemeyen hükümetimize, Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik'e teşekkür ediyoruz.''

Aydın Arslan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Kültür ve Turizm Bakanlığının en büyük projelerinden birisinin kentte faaliyete geçirilmeye çalışıldığını aktardı.

Arslan, teşhir ve tanzim çalışmalarının devam ettiği müzenin kısa süre sonra hizmete girmesinin planlandığını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber