Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler

Sığınmacıların kimileri Kobani'ye dönmeyi tercih ederken, kimileri de Suruç ilçesinde yaptırılan kampa yerleşiyor

Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler

ŞANLIURFA (AA) - Suruç ilçesinde Suriyeli Kürtler için yaptırılan çadır kentteki sığınmacı sayısının 17 bini aştığı bildirildi.

DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasında 6 ay önce Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde başlayan çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler,  terör örgütünün çekilmesiyle bir süredir ülkelerine dönmeye başladı.

Geçici barınma merkezlerinde kalan sığınmacıların bir bölümü ülkelerine dönmeyi tercih ederken, bir kısmı da Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından oluşturulan ve Türkiye'nin en büyük çadır kenti olma özelliği taşıyan Suruç ilçesindeki çadır kentte yerleşiyor.

Sığınmacıların başta gıda ihtiyaçları olmak üzere her türlü ihtiyacı kampta karşılanıyor. Kamptaki çocuklar yaşıtlarıyla oynayarak vakit geçirirken, kadınlarda günlük işlerini yerine getirmeye çalışıyor.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacıların çadır kente gelmeye devam ettiklerini söyledi.

Sığınmacıları Türkiye'de en güzel şekilde ağırlamaya çalıştıklarını ve bundan dolayı sayının arttığını anlatan Çiftçi, şöyle konuştu:

"AFAD'ın kurduğu bu çadır kentteki imkanlar dünyanın hiçbir yerinde yok, bunun için çadır kente gelenlerin sayıları artıyor. Günde ortalama 500 misafirimizi kabul ediyoruz, bu sayının artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Şuanda kampımızda kalanların sayısı 17 bin 500 kişiye ulaştı. Bir buçuk ay içerisinde 35 bin kişiye ulaşacağımızı tahmin ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber