Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Eylül 2014 - 17:18 Yorum: 0

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Esed rejimi ile IŞİD'e yönelik ABD ve müttefiklerinin gerçekleştireceği saldırılardan kaçan Suriyelilerin Türkiye'ye gelişi sürüyor

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

HATAY (AA) - Suriye'de Esed rejimi ile IŞİD'e yönelik ABD ve müttefiklerinin gerçekleştireceği saldırılardan kaçan Suriyelilerin Türkiye'ye gelişi sürüyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan sabahın erken saatlerinde başlayan Suriyelilerin geçişleri, aralıklarla sürüyor.

Birçoğu yüzünü gizleyerek konuşmaktan çekinen Suriyeliler, Esed rejiminin yanı sıra son zamanlarda artan IŞİD saldırılarının bölgelerine de yapılabileceği korkusuyla yaşadıkları yerleri terk ediyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yapılan kimlik kontrollerinin ardından pasaportlarıyla Türkiye'ye alınan Suriyeliler, ülkeyi daha önce terk etmiş ve Hatay'da kalan akrabalarının yanına yerleşti.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan girenlerden Abud Usrur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in Kefer Deyyan kentinden geldiğini kaydetti.

Dün gece saatlerinde bölgelerinin kuzey kesimlerinin, uçakların tarafından dört defa bombaladığını ve sesleri duyduklarını ifade eden Usrur, "Kimin bombaladığını bilmiyoruz. Ama çok yoğun sesler geliyordu. Biz de korktuğumuz için Türkiye'ye kaçtık" dedi.

Halep'ten kaçanlardan Fatma Ehsen de dün gece uçaklarla bölgelerine yakın noktalara yapılan bombalı saldırılardan korkup kaçtıklarını kaydetti.

Suriye'nin Afrin kasabasından 7 çocuğuyla kaçan Suphi Mustafa da son zamanlarda saldırılarını arttıran IŞİD'in bulundukları yere saldırmasından korktukları için kaçtıklarını aktardı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber