Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Eylül 2014 - 16:18 Yorum: 0

Türkiye'ye sığınan Yezidiler

İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri, Yezidi ailelerini ziyaret etti

Türkiye'ye sığınan Yezidiler

SİİRT (AA) - Siirt Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri, Yezidi ailelerini ziyaret etti

Vali Yardımcısı Bahadır Yörük Başkanlığındaki kurul üyeleri,  Mala Mürza İskan konutlarına yerleştirilen Yezidi aileleriyle görüştü.

Vali Yardımcısı Yörük burada yaptığı açıklamada, kurul olarak burada yaşayan Yezidilerin yaşam koşullarını yerinde görmek ve eksikliklerin giderilmesi noktasında ne yapılabileceğini tespit etmek için geldiklerini söyledi.

Burada yaşam şartlarının iyi olduğunu belirten Yörük, şöyle konuştu:

"Eksikliklerinin giderilmesi noktasında çabalarımız olacak. Bundan sonra yapabileceklerimiz noktasında eksiklikleri not ettik. Daha organize bir şekilde ihtiyaçların giderilmesi için çabalarımız olacak. Bu insani bir durumdur. İnsani bir dramdan çıkıp geldiler. İhtiyaç sahibi herkese el uzatmak bizim kültürümüzde olan bir şeydir. Biz de elimizden geldiğince geri kalan ihtiyaçların karşılanması için girişimlerde bulunacağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber