Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:55 Mersin’de 37 ekiple eş zamanlı asayiş uygulaması07:53 Zehir Tacirlerinin Oluşturduğu Yerel Suç Örgütlerine, Uyuşturucu Madde İmal...07:43 Yasa dışı bahis operasyonda 450 milyon TL para trafiği tespit edildi: 35 gö...06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı
Ekonomi 04 Haziran 2020 - 10:13 Yorum: 0

Turşuluk salatalıkta gecikme

İzmir'in Ödemiş ilçesinde kornişon olarak da bilinen turşuluk salatalık mevsimi gecikmeli başlıyor.

Turşuluk salatalıkta gecikme

İzmir'in Ödemiş ilçesinde kornişon olarak da bilinen turşuluk salatalık mevsimi gecikmeli başlıyor. Haziran ayının ilk haftasından itibaren hasadı yapılan salatalığın, korona virüs salgını dolayısıyla sıkıntı yaşayan üreticiye can simidi olması bekleniyor. Üreticiler, mevsim şartları dolayısıyla hasatta bir haftalık gecikme yaşandığını söyledi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinin doğu bölgesinde yer alan Kaymakçı, Emirli, Çaylı, Köfündere, Orhangazi, Kurucuova gibi Mahallelerin önemli üretim ürünü olan kornişonun hasat sezonu başlıyor. Havaların yağışlı gitmesi nedeniyle ilaçlama yapan üreticiler, yağışlı havanın hasadı geciktirdiğini belirtti. Henüz fiyat dengesinin de oluşmadığını belirten salatalık üreticileri, salatalığın üç farklı ölçüde toptan satışının yapıldığını ifade etti. Birinci kalite salatalığın 3 liranın üstünde işlem görmesini beklediklerini belirten Ali Güder isimli üretici, üreticinin salatalıktan para kazanabilmesi için verimle birlikte fiyat dengesinin de yerinde olması gerektiğini dile getirdi.

Hasat 45 gün sürecek

Hava şartlarının geçtiğimiz yıllardan farklı olduğunu belirten Güder, "Yağış ve güneşin bir arada olması, çeşitli mantar hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Salatalık alttan su, üstten de güneş isteyen bir sebzedir. Mantar hastalıkları bitkiyi öldürdüğü gibi verimi de düşürür. Şimdilik bitkinin sağlıklı gelişmesi için ilaçlama ve gübreleme yapıyoruz" diye konuştu. 45 gün önce ekilen ve bugünlerde hasadı başlayan turşuluk salatalığın önümüzdeki 45-50 gün boyunca hasat edileceği ve daha sonra da ikinci sezon denilen güz dönemi sezonun başlayacağı öğrenildi. Kabuğunun üzeri pürtüklü olması ve lezzetli ile bilinen kornişon salatalık türü, özellikle turşu yapımında değerlendiriliyor.

Turşuluk salatalıkta gecikme

Turşuluk salatalıkta gecikme

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber