Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Türkiye 20 Ekim 2016 - 19:18 Yorum: 0

TUSAŞ test pilotları, Deneysel Test Pilotları Topluluğu üyesi oldu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) test pilotları Murat Özpala ve Murat Keleş, kurucu üyeleri arasında Neil Armstrong, Charles Lindbergh, Chuck...

TUSAŞ test pilotları, Deneysel Test Pilotları Topluluğu üyesi oldu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) test pilotları Murat Özpala ve Murat Keleş, kurucu üyeleri arasında Neil Armstrong, Charles Lindbergh, Chuck Yeager gibi öncü test pilotlarının yer aldığı uluslararası bir platformun, Deneysel Test Pilotları Topluluğu'nun (Society of Experimental Test Pilots-SETP) asli üyeliğine seçilen ilk Türk pilotları oldu.

TUSAŞ'dan yapılan açıklamada, 1956 yılında Lancaster/Kalifornia'da kurulan Deneysel Test Pilotları Topluluğu'nun dünya çapında yüksek kriterlerle seçilmiş 2 bin 500 civarında astronot ve test pilotu üyesi bulunduğuna dikkat çekilerek, "Doğası gereği yüksek risk taşıyan test uçuşlarının can ve mal kaybı yaşanmadan emniyetli şekilde icra edilebilmesi felsefesini rehber eden topluluk, uçuş testlerinde yaşanmış acı tecrübelerden öğrenilen derslerin uluslararası seçkin bir ortamda paylaşılmasına olanak tanıyor" denildi.

Bu kapsamda her yıl, sekizi Amerika Birleşik Devletleri, biri Avrupa'da olmak üzere toplam dokuz uluslararası katılımlı konferans düzenlendiği vurgulanarak,"Bu konferanslar kapsamında gerçekleştirilen teknik incelemeler ve sunumlar yoluyla, savunma sanayii firmaları, tüm dünyadaki savunma/havacılık projeleri hakkında detay teknik bilgi sahibi olma, yaşanılan tecrübelerden ders çıkarma, karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik alternatif yöntemleri benzeşim yoluyla öğrenme fırsatını yakalıyor" ifadesi kullanıldı.

60'ıncı kuruluş yıldönümü sempozyumunda, TUSAŞ test pilotları Murat Özpala ve Murat Keleş Türkiye'nin topluluk üyeliğine kabul edilen ilk Türk test pilotları olduğu kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber