Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 10:23 Yorum: 0

Üç odalı evde 3 aile yaşıyor

Mardin'in Midyat ilçesinde biri bedensel engelli 15 kişilik 3 aile, maddi imkansızlık nedeniyle 3 odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyor

Üç odalı evde 3 aile yaşıyor

MARDİN (AA) - Midyat'ta 3 odalı evde yaşayan biri bedensel engelli 15 kişilik 3 aile, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Cumhuriyet Mahallesinde bir apartmanın zemin katında yaşayan 3 aile, geçimlerini bedensel engelli Şahize Altunkaynak (47) için ödenen bakım parası ve erkeklerin gündelik kazançlarıyla sağlıyor.

Engelli Altunkaynak, AA muhabirine, hayatını, yürümeyi hayal ederek geçirdiğini belirterek, "Bu dört duvar arasında annem, gelinlerimiz ve çocuklarıyla birlikte yaşıyoruz. Özürlü aracım vardı o da bozulunca maddi imkansızlıktan dolayı tamir edemedik. Hayallerim de değişti, tek isteğim protez bacak ve dolaşmamı sağlayacak bir araç" dedi.

Aynı evde yaşayan 6 çocuk annesi Türkan Altunkaynak da (37) günlük yaşamlarının büyük sıkıntılar içinde geçtiğini ifade ederek, inşaatlarda çalışan kocasının kazandığı paranın kirayı dahi karşılayamadığını anlattı.

Ziynet Altunkaynak (30) da çocuklarıyla daha insani şartlarda yaşamak istediğini kaydederek, "Eşim geçici işlerde gündelikçi olarak çalışıyor. Hep birlikte görümcemin özürlü ve bakıcı maaşı ile eşlerimizin gündelik olarak aldıkları parayla geçiniyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

15 kişilik ailenin okula giden tek çocuğu Dilman da Türkçe bildiği için evde hastalanan biri olduğu zaman onu hastaneye kendisinin götürdüğünü aktardı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber