Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 25 Ekim 2016 - 16:26 Yorum: 0

Uğur Kurt Davasında sanık polise 25 yıla kadar hapis talebi

Okmeydanı'nda çıkan olaylarda polisin açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin davada mütalaasını...

Uğur Kurt Davasında sanık polise 25 yıla kadar hapis talebi

Okmeydanı'nda çıkan olaylarda polisin açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin davada mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanık Sezgin K.'nın "olası kastla ölüme neden olmak" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapsini istedi. Mütalaada "Sanığın, Cemevindeki kalabalığı görmesine silah sıkma eylemini yapmaktan kaçınmaması ve ne olursa olsun demesi, olası kastla hareket ettiğini göstermiştir" denildi.

Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmalar sonucunda Okmeydanı Cemevi'nde bir akrabasının cenazesine katılan Uğur Kurt'un polisin açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık polis memuru Sezgin K. katılmadı. Uğur Kurt'un eşi Narin Kurt,babası Kemal Kurt, çok sayıda izleyici ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından Kurt ailesi avukatlarından Turgut Kazan söz isteyerek beyanda bulundu. Avukat Kazan, sanığın taksirle öldürme suçundan değil, olası kastla adam öldürme suçundan cezalandırılmasını ve tutuklanmasını istedi. Avukat Kazan, "Sanığın maksadı Molotof atanı vurmaktır. Ancak kaçmakta olan kişiye, karşıdaki kalabalığı göre göre ateş etmek olası kast değil midir? Silah kullanmayı ve ateş etmeyi çok iyi bilen sanığın doğrudan kast veya olası kasta yönelik bir sorumluluğu olduğu açıktır. Bu yönde cezalandırılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Savcı mütalaasını açıkladı

Mahkeme Başkanı Avukat Kazan'ın ardından mütalaasını açıklaması için duruşma savcısı Ekrem Şakar'a söz verdi. Savcı Şakar, Uğur Kurt'un vurulduğu olay gününe değindiği mütalaasında, eylemcilerin, Terörle Mücadele Müdürlüğü'nde görev yapmakta olan sanık sezgin K.'nın ve ekipte görevli arkadaşlarına yönelik yaralanma ve ölüm olayını önlemek amacıyla yanlarında bulunan gaz bombaları ,FEN silahı veya plastik mermilerle ateş ettiklerini belirtti.

"Sanık, eylemcileri plastik uzaklaştırma alternatifini düşünmeden silahla ateş etmiştir"

Sanık Sezgin K.'nın, eylemcilere yönelik plastik mermiyle ateş edip uzaklaştırma alternatifini düşünmeden, görevi gereği beylik tabancasıyla eylemcilere ateş ettiği anlatılan mütalaada, "Eylemle hiçbir alakası olmayan, olay günü tanıdık bir kişinin cenazesi için Cemevi bahçesinde beklemekte olan Uğur Kurt'un baş bölgesinden isabet almak suretiyle ölümüne sebebiyet verdiği" ifade edildi.

"Sanığın "olursa olsun" demesi olası kastla hareket ettiğini gösterir"

Mütalaada, "Sanığın,bu tehlikeyi görmesine rağmen söz konusu silah sıkma eylemini yapmaktan kaçınmaması, olursa olsun demesi, sanığın olası kastla hareket ettiğini gösterdiği anlaşılmıştır" denildi.Savcı Şakar, bu nedenlerle Sanık Sezgin K.'nın "olası kastla hareket edip Uğur Kurt'un silahla ölümüne sebebiyet vermek " suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Tutuklama talebi reddedildi

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kurt ailesi avukatlarının, sanık Sezgin K.'nın tutuklanması yönündeki talebini reddetti. Taraflara, mütalaaya ilişkin savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı 9 Şubat 2017 tarihine erteledi.

İDDİANAMEDEN

Okmeydanı'nda çıkan olaylarda Cemevi'nde bir cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt başına isabet eden mermi ile hayatını kaybetmişti. Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi'nin raporuna göre Kurt'u öldüren merminin atıldığı tabancanın TEM Şubesi'nde görevli Sezgin K.'ya ait olduğu tespit edilmişti. İddianamede, Sezgin K.'nın "Taksirle öldürme" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyordu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber