Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Şubat 2015 - 13:23 Yorum: 0

Uludağ'da "Başkanlar Zirvesi"

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "Başkanlar Zirvesi", birlik üyesi belediye başkanlarını kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da bir araya getirdi

Uludağ'da 'Başkanlar Zirvesi'

BURSA (AA) - Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "Başkanlar Zirvesi", birlik üyesi belediye başkanlarını kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da bir araya getirdi. 

Bu sene 40'ıncı yılını kutlayan Marmara Belediyeler Birliği'nin Uludağ Ağaoğlu My Mountain Otel'de gerçekleştirilen "Başkanlar Zirvesi"ne, birlik üyesi yaklaşık 100 belediye başkanı katıldı.

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, buradaki konuşmasında, her yıl belirli zamanlarda belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini belirterek, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Altepe, etkinliğin Uludağ'da yapılmasının kış turizminin merkezinin tanınması açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, "Bursa'nın 'Keşiş Dağı' Uludağ, kentin önemli bir değeri. Büyük hazinelerin üzerindeyiz Bursa'da. Bu zirvenin güzel Bursa'da gerçekleştiriliyor olması benim için ayrı bir gurur kaynağı. Bursa, en hızlı gelişen 4. şehir oldu. Şehirlerin değerleri, kentin de değerini öne çıkarıyor. Güzel projeler değerini bulur. İznik'te bulduğumuz bazilika önemli oranda dikkati çekti. Kentlerin değerleri yerel yönetimlerle ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Birliğin 40'ıncı yılının onurunu yaşadıklarına değinen Altepe, Marmara Belediyeler Birliği'nin, Türkiye'nin yerel yönetim tarihinde özgün bir yere sahip olduğunu dile getirdi. 

Altepe, altının değerini sarraf, kentlerin değerini de belediye başkanlarının bildiğini ifade ederek, "Kentle ilgili tüm yetkilerin yerel yönetimlere verilmesinden yanayız. Ancak o zaman şehirler gerçek değerine kavuşabilir. Birlik üyeleri olarak da yaşadığımız kentlere dair iş bölümü ve uzmanlaşma esasları çerçevesinde bir planlama yapmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

- "Birinci Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi'ni düzenliyoruz"

Modern şehirlere ruh katarken geleceğin mimarları çocuklara da yaşanabilir ortamlar hazırlanması gerektiğini anlatan Altepe, bunun yerel yönetimlerin asli görevi olduğunu, "çocuk dostu şehirler"in oluşturulması gerektiğini vurguladı. 

Altepe, kent yaşamında çocukların önüne çıkan her türlü engeli kaldıracaklarını, birlik olarak "Şehirler çocuklarla dolsun ve çocukların olsun" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, "Yeni kurulan şehir planlama ve tasarım birimimizle Birinci Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi'ni düzenliyoruz. Tüm başkanlarımızı 11-12 Nisan'da bu kongreye, Harbiye Askeri Müzesi'ne bekliyorum" ifadesini kullandı.

İnsan odaklı şehirleri kurmanın donanım istediğini ifade eden Altepe, bu çerçevede ilk eğitim programını 20 Mart'ta İstanbul'da başlatacaklarını, mayıs ayında da Bursa'da büyük bir organizasyon için yeniden bir araya geleceklerini bildirdi.

Altepe, "14-15 Mayıs tarihlerinde Marmara Belediyeler Birliği olarak dünyanın birçok belediyesinden mevkidaşlarımızın da katılacağı Akıllı Belediyecilik Zirvesi'ni gerçekleştireceğiz" dedi.

Birlik üyesi belediye başkanlarının bilgi paylaşımının kentlere katkılarına da değinen Altepe, "Birlik üyelerinin koordinasyonu önemli. Örneğin bir afet anında jeneratör ihtiyacının kim tarafından karşılanacağı, su, ekmek, su tahliye aracı ihtiyacının kim tarafından karşılanacağı belli olmalı. Bu da olası bir felakete zamanında müdahale etmeyi sağlar ve birçok canın yitirilmesinin önüne geçer. Birlik olarak bu konuyla ilgili çalışma hazırlıyoruz, kısa sürede paylaşacağız" diye konuştu.

 Altepe, bugünün kentleşme yapısını ve algısını merhum mimar Turgut Cansever'in fikri ve mimari dünyası üzerinden anlamlandırmak amacıyla bir sempozyum düzenleneceğini belirterek, birlik bünyesindeki Şehir Politikaları Merkezinin ilk etkinliği olan "Bilge Mimar Turgut Cansever Sempozyumu"nun 7 Mart'ta İstanbul Deniz Müzesi'nde yapılacağını kaydetti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber