Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Kültür 15 Eylül 2014 - 18:23 Yorum: 0

Uluslararası Resim Çalıştayı

Kastamonu'nun Abana ilçesinde düzenlenen çalıştaya, 10 ülkeden 18 ressam katılıyor

Uluslararası Resim Çalıştayı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Abana ilçesindeki Uluslararası Resim Çalıştayı'na 10 ülkeden 18 ressam katılıyor.

Çalıştay için Türkiye ile Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek, İran, Karadağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya ve Rusya'dan ilçeye gelen ressamlar turistik bölgeleri gezdi, belediye başkanı Rıdvan Oyar'ı makamında ziyaret etti. 

Oyar, ziyarette yaptığı konuşmada, ilçe olarak ilk defa uluslararası bir etkinliğine ev sahipliği yaptıklarını belirterek, bundan mutluluk duyduklarını söyledi.

Çalıştayın ilçeye büyük katkı sağlayacağını ifade eden Oyar, "Uluslararası bir etkinlikte değerli ressamlarımızla ev sahipliği yapmak bizleri mutlu etti. İnanıyoruz ki çalıştay verimli bir şekilde geçecek ve ressamlarımız burada çok güzel eserlere imza atacaklar. Yöremizi gezme ve tanıma fırsatı bulan sanatçılarımız ülkelerine döndüklerinde de bizler için birer turizm elçisi olacaklar" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan da kurum olarak çalıştayı desteklediklerini belirterek, bu tür organizasyonların Türkiye'de oldukça ilgi gördüğünü kaydetti.

Çalıştaya katılan ressamların yaptıkları eserlerden ücret almayıp sponsorlarına bıraktığını dile getiren Kaplan, "En önemlisi de ülkelerine döndüklerinde kaldıkları yörenin güzelliklerini ve misafirperverliklerini övgüyle başkalarına aktarıyorlar. Bizim isteğimiz çalıştayın önümüzdeki yıllarda il genelinde gerçekleştirilmesidir. Çünkü turizmin birçok çeşitliliği ve farklı yöntemleri var. Bu sanat çalıştayları da yörelerin tanıtımında büyük faktörler oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.

Çalıştayı organize eden Aynur Açıkgöz ise Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamak adına 14. Uluslararası Sanat Sempozyumu'nu Abana'da yaptıklarını anımsatarak, yörelerin sahip olduğu güzellikleri tanıtmayı kendine görev edindiğini bildirdi.

20 Eylül'de sona erecek etkinliğe katılan ressamlar, yapacakları eserleri çalıştay sonunda açılacak sergiyle vatandaşların beğenisine sunacak.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber