Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 20 Eylül 2014 - 16:33 Yorum: 0

Uluslararası Resim Çalıştayı

Abana ilçesinde 10 ülkeden 18 ressamın katıldığı çalıştay tamamlandı

Uluslararası Resim Çalıştayı

KASTAMONU (AA) - Abana ilçesinde, 10 ülkeden 18 ressamın katılımıyla 13 Eylül'de başlayan "Uluslararası Resim Çalıştayı" sona erdi.

Çalıştay için Türkiye başta olmak üzere Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek, İran, Karadağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya ve Rusya'dan ilçeye gelen ressamların hazırladığı 40 eser, bir otelin salonunda sergilendi.

Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, etkinlikte yaptığı konuşmada, ilk kez uluslararası bir çalıştay organizasyonunda yer aldıklarını belirtti.

Resim çalıştayını geliştirerek sürdürmek istediklerini ifade eden Oyar, "Abana, küçük bir ilçe ancak yaptığımız etkinlikler büyük şehirler düzeyinde. Bundan mutluluk duyuyoruz. Sanatı ve sanatçıyı seviyor, destekliyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte daha kapsamlı bir uluslararası çalıştaya ev sahipliği yapmak istiyoruz. Değerli ressamlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan da çalıştayın, ilçede sanat turizminin iyi bir başlangıcı olacağına inandıklarını anlattı.

Ressam Aynur Açıkgöz ise Abana'dan dünyaya sanat pencerelerinin açıldığını dile getirerek, "Sanatçı, atölyesinde resim yapmakla yetinmemeli, çalışmalarını toplumun arasına indirmeli, sanatını sanatseverlerin arasında ve sanatçıları da tanıtarak yapmalı. Küçük ve şirin bir ilçe olan Abana'yı dünyaya tanıtma fırsatı bulduğumuz için mutluyuz" ifadesini kullandı.

Daha sonra ressamlara plaket ve katılım belgeleri takdim edilerek sergideki eserler incelendi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber