Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Mart 2015 - 20:48 Yorum: 0

Uluslararası Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce:- "Paris'te yapılacak olan İklim Değişikliği Toplantısı'nın biz bir hazırlığını yaptık ve 10-15 ülkenin birlikte imza atacağı bir deklarasyon yayınladık"

Uluslararası Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı

KARABÜK (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Paris'te yapılacak olan İklim Değişikliği Toplantısı'nın biz bir hazırlığını yaptık ve 10-15 ülkenin birlikte imza atacağı bir deklarasyon yayınladık" dedi.

Karabük Kültür Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı'nın çıkışında gazetecilere açıklama yapan Güllüce, güzel bir deklarasyon hazırladıklarını söyledi.

Safranbolu gibi bir ilçede yapılması son derece zor bir organizasyon olduğunu vurgulayan Güllüce, "Metropollerde, büyükşehirlerde, havaalanına yakın yerlerde yapmak kolaydı. Birçok yabancı ülkenin seçkin insanları, bakanları vardı. Paris'te yapılacak olan İklim Değişikliği Toplantısı'nın biz bir hazırlığını yaptık ve 10-15 ülkenin birlikte imza atacağı bir deklarasyon yayınladık. Bunun adı 'Safranbolu Deklarasyonu' olacak. Dünyada bu ilçenin, dünya iklim değişikliği konusunda adı geçen bir ilçe olmasını sağlamaya çalıştık" diye konuştu.

"Bu konferansın UNESCO'ya mal olmuş bir yer olduğunu dünya duysun" dediklerini belirten Güllüce, "Yerelde de bu işler olabiliyormuş ve bütün dünyada yerel, küçük yerlerin de iklim değişikliği ve çevreyle ilgili hassasiyetini haykırsınlar istiyoruz. Sadece büyükşehirler değil, yerel de bunu haykırıyor örneğini verdirtmek istedik. Safranbolu buradan bütün dünyaya bağırdı, 'dünyamızı koruyalım' diye. Bu Paris'te de hepimiz adına yayınlanacak" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber