Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Ekim 2016 - 15:53 Yorum: 0

’Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu’ sona erdi

Yeşilyurt Belediyesinin kültürel hizmetlerinden olan ve Malatya İnönü Üniversitesi ile Yeşilyurt Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin destekleriyle...

’Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu’ sona erdi

Yeşilyurt Belediyesinin kültürel hizmetlerinden olan ve Malatya İnönü Üniversitesi ile Yeşilyurt Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin destekleriyle düzenlenen "Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu" sona erdi.

İran ve Hindistanlı bilim adamlarının yanı sıra, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen akademisyenler, alanlarında deneyimli bürokrat ve siyasetçilerin katılımıyla Kongre ve Kültür Merkezinde organize edilen sempozyum iki gün sürerken sempozyumdaki konuşmalar ve analizler kitap haline getirilip yayınlanacak.

Kapanış programı kongre ve kültür merkezinde yapıldı

'Toplum ve Şehir" başlığı altında düzenlenen son oturumun ardından düzenlenen kapanış programına Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Porf.Dr.Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Kaybedilmeye yüz tutmuş medeniyet kavramlarının yeniden hatırlanması, kent bilincinin önemi, kültürel birikimlerin gelecek nesillere doğru ve gerçek yanlarıyla aktarılmasının yanı sıra farklı düşünce, öneri ve stratejilerin ortaya çıkartılması adına altı aylık hazırlık döneminin ardından düzenlenen Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumunun genel bir değerlendirmesini yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gökhan Tuncel, böylesine anlamlı ve verimli bir organizasyonun düzenlenmesinde ciddi katkılar sağlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkürlerini sundu.

İki gün boyunca gerçekleşen sempozyumun her yönüyle faydalı geçtiğini ifade eden Doç. Dr. Tuncel, "Çok hızlı akan zaman ve serüvenin içerisinde belki de farklı bir açıdan değerlendirme, frene basmak, yukarıya çıkmak ve nefes alma fırsatı doğdu hepimiz için.Şehir ve medeniyet aslında farklı bakış açılarıyla ve yönleriyle değerlendirmeye tabi tutuldu.Bu değerlendirmelerin içinde geçmiş, yaşadığımız an, geleceğimiz, düşünce, tespit, öneri, yapı, mimari, kent estetiği ve ilişki anlayışı vardı. Şehir ve Medeniyete ait olan birçok yaklaşım farklı yönleriyle ele alınmış oldu. Bu tür çalışmalar bizlere gerçek ile ideal arasında bir ilişki kurmayı, bu iki kavram arasındaki ilişkinin sonucunda eleştirisi ve değerlendirme imkanı sunmuş oldu. Bu tür sempozyumların yaşadığımız kente faydalı olduğu kanaatindeyim. Hayata dair önemli olan iki önemli kavramı detaylarıyla ele almış olduk. Sempozyum konuşmaları ve değerlendirmeleri kitap haline dönüşüp yayınlanacak.'Söz uçar yazı kalır" diye çok güzel bir söz var, inşallah yazılı hale geldiği zaman hem Malatyalılar hem de düşünmek isteyen, eleştirmek isteyen, görmek isteyen kişilere fırsat sunmuş olacağız" diye konuştu.

Sempozyumun paydaşlarından Yeşilyurt Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi adına konuşan Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ise, " Sempozyumu istediğimiz düzeyde ve anlayışta sonuçlandırdığımız için mutluyuz. Bizlere her alanda büyük destekler veren İnönü Üniversitesine ve akademisyenlere çok teşekkür ediyorum. Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumunun yanı sıra, faaliyete geçen Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezine Danışma Kurulu olarak hizmet veriyorlar. Çeşitli eğitim ve panellerde bizlere önemli destekler sağlıyorlar. Yeşilyurt Belediye Başkanımız ise bize sınırsız destek veriyor, kendisine en derin şükranlarımı sunuyorum " dedi.

Sempozyumun altı aylık bir hazırlık döneminin ürünü olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, " İki gün çok yoğun bir süreç yaşadık, tabi ki bu sempozyumun oluşmasında da çok yoğun bir çalışma söz konusu oldu. Deneyimleri ve birikimleri üst seviyede olan isimlerin bir araya geldiği çok güçlü bir Düzenleme Kurulu altı aylık yoğun bir çalışmanın ardından bu sempozyumu bizlere hazırladılar. Çok faydalı bir sempozyum olduğu kanaatindeyim, konuşmalar, öneriler ve analizleri kitap haline getireceğiz. Kendi alanlarında deneyimli bir çok isim uzun yıllardır edindikleri tecrübeleri halkımızla paylaştılar. Katılımcıları ve oturumları takip edenlerin bu sempozyumdan gerekli şekilde istifade ettiklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Sempozyumda ele alınan konuların 50-100 yıl sonrasına ışık tutacağını kaydeden Polat, "Katılımın azlığı bizleri asla üzmemeli ve bu hizmetlerimize asla ara verdirecek duruma getirmemelidir. Çünkü burada dinleyici olarak yerini alanlar, istifade eden kişiler 10, 20, 30 yılı değil, 100 yıl sonrasını düşünüyorlar. Öncelikle İnönü Üniversitesi Rektörümüz başta olmak üzere Düzenleme Kuruluna, Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne, Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezine, davetimize icabet edip iki gün boyunca çok faydalı bilgilerini bizlerle paylaşan hocalarımıza ve davetlilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kızılay da, iki gün boyunca çok faydalı bir sempozyum atmosferi yaşadıklarını ifade ederek, " Çok güzel bir sempozyum olduğuna eminim, tarihi bir gün önceden belirlenen YÖK toplantısına katıldığım için ilk günkü programlara katılamadım.İnönü Üniversitemizdeki hocalarımız ve kendi ekibiyle bu anlamı ve güzel sempozyumu uzun bir çalışma döneminin ardından gerçekleştiren Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'ı tebrik ediyorum.Katılım meselesi hiç önemli değil, bazen bir tane katılım olur bazen salon almaz.Bunu önceden kestiremiyorsunuz" diye konuştu.

'Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu" Kongre ve Kültür Merkezi önünde çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

’Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu’ sona erdi

’Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu’ sona erdi

’Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu’ sona erdi

’Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumu’ sona erdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber