Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 11:33 Yorum: 0

Ümraniye’de öğretmenlerin isimleri dev pankartla okullara asıldı

Ümraniye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü farklı bir etkinlikle kutlandı.

Ümraniye’de öğretmenlerin isimleri dev pankartla okullara asıldı

Ümraniye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü farklı bir etkinlikle kutlandı. Öğretmenler Günü'nde, ilçedeki tüm okullara öğretmenlerin isimlerinin yazıldığı dev pankartlar ile teşekkür yazısı asıldı.

Ümraniye Zübeyde Hanım İlkokulu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü programı gerçekleştirildi. Programa, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen ile çok sayıda öğretmen katıldı.

Etkinlik kapsamında 148 okula dev pankartlar asıldı. Öğretmenlere 24 Kasım sürprizi yapılarak, öğretmenlerin isimleri pankartlar üzerine yazıldı. 6 binin üzerinde öğretmene 15 Temmuz şehitlerinin hikayeleri anlatılırken, "Okçular Tepesi" adlı kitapla çeşitli hediyeler verildi.

Öğretmenler günü programına katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Sık sık öğretmen ve din görevlisi arkadaşlarımla bir araya geldiğim zaman söylediğim bir söz var. Hem öğretmen olmam sebebiyle hem de ilahiyatçı olmam sebebiyle rahatlıkla söylüyorum. Yani batırdığım iğne kendime batırılmış bir iğneydi. Diyordum ki; bu memlekette aykırı giden bir şey varsa, bu memlekette yanlış giden bir şey varsa bu memleketin geleceğinden, bu memleketin gidişinde endişe duyduğumuz zamanlar varsa bu halden şikayet etmeyecek iki kesim var. Birisi öğretmenler, diğeri de din görevlileridir. Çünkü her ikisi de nesil yetiştiriyor. Artık 4 yaşında, 5 yaşında çocuklarımız teslim ediyoruz. 4 yaşında, 5 yaşında teslim ettiğimiz bu çocuklar yarın bu ülkeye yararlı insanlar olarak karşımıza çıkmıyorlarsa burada her birimiz kendimizi sorgulamamız lazım. Yine aynı şekilde 81 vilayetimizin, yüzlerce kazasının binlerce köyünde ve yine binlerce mahallesinde yüz bine yakın camisi ve çok ciddi sayıda da din görevlisi var bu memlekette. Doğrusu yapmaları gerek görevi tam yaptıklarında, yani önderlik anlamına gelen imamlık görevini tam yaptıklarında doğrusu toplumun şeklini değiştirecek etkiye de sahiptir din görevlileri de tıpkı öğretmenler gibi" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Can konuşmasında 15 Temmuz'a vurgu yaparak, "Zaman zaman Güneydoğu'da zaman zaman terör belasıyla karşı kaldığımız son yıllarda bizim okullarımıza okumuş üniversitemizde okumuş ama memleketin bağrına hançer saplamak için, memleketin dört bir yanını bombalamak için mücadele eden terör gruplarının içindeki militanları, teröristleri gördüğümüz zaman içimiz acıyordu. İki sebepten acıyordu. Bu memlekette gerçekten bin yıldan beri sahip olduğumuz bu Anadolu coğrafyasında geçmişte ecdadımız doğrusu Ermeni'siyle, Rum'uyla, Musevisiyle yani her dün mensubunu komşuluk hukuku içerisine Anadolu" da barış içinde bin yıl yaşatmayı başarmış bir milletin çocukları bizzat kendi okullarında okuyan ve aynı kıbleye yönelen insanların çocukları birbirlerine hançer saplamaya çalışıyorsa ve bunlarda bu memleketin okullarında okumuşsa her 24 Kasım elbette ki yüreğimiz burkuluyordu. Ama bir gün geldi. Öğretmenlerimiz de imtihanı kazandı, din görevlilerimiz de imtihanı kazandı. Hiç beklemediğimiz bir anda bunlardan ne olur dediğimiz çocuklarımız, bunlar zor günleri görmedi dediğimiz çocuklarımız 15 Temmuz'da hiç beklemedikleri bir anda duydukları darbe sözüyle tankların karşısında göğsünü siper ederek vatanı kurtardı" ifadelerini kullandı.

"Göreviniz hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek kadar kıymetlidir"

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen ise yaptığı konuşmada, "Saygıdeğer öğretmenler göreviniz kutsaldır, meşakkatlidir. Göreviniz hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek kadar kıymetlidir. Fakat 15 Temmuz'dan sonra bu kıymet ve bu kıymete bağlı olarak sorumluluklarımız da bir kat daha artmış paha biçilmez bir hal almıştır. Vatanımıza, bayrağımıza, özgürlüğümüze ve kardeşliğimize dikilen gözler, uzanan eller sizlerin izini taşıyan nesiller ile hüsrana uğratılmıştır. Topa, tüfeğe, tanka, kurşuna karşı kafa tutan her vatan evladının yüreğinde siz öğretmenlerimin göz nuru emeği vardır. Rabbim hepinizden ve hepsinden razı olsun" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber