Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 23 Ağustos 2017 - 11:13 Yorum: 0

Ünlü yatırım uzmanı Altunç Aksaray’da

Ünlü yatırım uzmanı Kenan Altunç, uzman kadrosuyla birlikte Aksaray'da yeni yatırımlar için bir dizi incelemelerde bulundu.

Ünlü yatırım uzmanı Altunç Aksaray’da

Ünlü yatırım uzmanı Kenan Altunç, uzman kadrosuyla birlikte Aksaray'da yeni yatırımlar için bir dizi incelemelerde bulundu.

Altunç ilk olarak Aksaray'da yatırımına öncülük ettiği Aksaray Üniversitesi Kampüsünde 2016 yılında inşaatı başlatılan ve 2017 yılı haziran ayında inşaatı tamamlanan 800 kişilik öğrenci yurdunu yerinde inceledi. Kenan Altunç, 2015 yılında Anadolu'nun sanayi şehri Aksaray'da yatırım ve istihdam alanında uzman ekipleriyle yoğun bir araştırma çalışması yaptıklarını belirterek, "Bu araştırmalar neticesinde Aksaray Üniversitesinin öğrenci bakımından ülkemizin hızla büyüyen üniversitelerinden birisi olduğunu gördük. Ama işin ilginç tarafı çok hızlı bir şekilde büyüyen üniversitemizin şehir merkezine uzakta olması hasebiyle tüm öğrencilerin ulaşım noktasında ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ve bu nedenle de geleceğimizin mimarı gençlerimizin daha rahat bir eğitim alabilmesi için gerekli atılımları yaparak yurdun kampüs içinde yapılması kanaatine vardık. Hiç vakit kaybetmeden gerekli yasal süreçlere başvurarak, iş adamlarımıza yatırım yapmaları için çağrıda bulunduk ve yaptığımız çağrıya Ankara'nın köklü firmalarından SetaGrup'un cevap vermesi ile ülkemizin değerli kurumlarından kredi yurtlar kurumu arasında kiralama anlaşma gerçekleştirdik ve bu doğrultuda Aksaray üniversitesi kampüsüne 800 kişilik öğrenci yurdunun inşa edilmesine öncülük ettik. Ama bunlardan da daha önemlisi bugün elimize ulaşan Aksaray ili yatırım fizibilitesi raporlarında ilin merkezinde üniversite öğrencilerin kaldığı yurtların yüzde yüzde 60'ının apartmandan yapılma yurtlarda kaldığını tespit ettik. Ve yeni çıkan Milli Eğitim Bakanlığı "Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinde belirtilen şartları 1 Ağustos 2019 tarihine kadar yasal hükümlerini yerine getiremeyecek yüzde 35 oranında bina olduğu tespit ettik. Bu rapora istinaden 2018 yılının Ocak ayında yeni öğrenci yurdu yatırımlarının başlaması için profesyonel ekibimizle beraber 2023 vizyonunu kendimize onurlu bir görev kabul ederek güçlü iş adamlarımızla birlikte Aksaray ilimizi yatırım ve istihdam alanında cazibe merkezi haline gelmesi için durmak yok yola devam düsturuyla hedefleyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Ünlü yatırım uzmanı Altunç Aksaray’da

Ünlü yatırım uzmanı Altunç Aksaray’da

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber