Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 13 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

Uyuşturucuyla ortak mücadele protokolü

Valilik, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü arasında uyuşturucuyla ortak mücadele konusunda protokol imzalandı

Uyuşturucuyla ortak mücadele protokolü

ADANA (AA) - Adana'da Valilik, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü ''Madde kullanma özgür yaşa'' projesi kapsamında uyuşturucuyla ortak mücadele protokolü imzaladı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Cumhuriyet Başsavcılığı Toplantı Salonu'ndaki imza töreninde, Adana'nın Türkiye'deki uyuşturucu kullanımı ve bundan görülen zararlar noktasında önde gelen illerden biri olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen yıl başlattığı uyuşturucuyla topyekun mücadelesi kapsamında çalışma yürüttüklerini belirten Büyük şöyle konuştu:

''Madde bağımlılığı sadece güvenlik meselesi değil, bir eğitim, bilinçlenme, toplumun gelişmesi meselesi. Adana maalesef Türkiye'deki uyuşturucu kullanımı ve bundan görülen zararlar noktasında önde gelen illerden biri konumunda. Hem uyuşturucuya yönelik ticarette hem kullanımda maalesef olumsuz bir durum var. Bunu engellemek için topyekun bir gayretin içindeyiz. 2 yıl sürecek projenin başarılı olmasını temenni ediyoruz.''

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise öncelikli hedef kitlenin, hayatında en az bir kez uyuşturucuya bulaşmış olanlar ile 3 bin 381 tutuklu ve hükümlü olduğunu ifade etti.

İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de madde bağımlılığı konusunda kararlılıkla sürdürülen çalışmaların artarak devam edeceğini ve üzerilerine düşeni en iyi şekilde yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Denetimli Serbestlik Uzmanı Rıfat Aslan, projenin amaçlarıyla ilgili sunumunun ardından, ''Madde Kullanma Özgür Yaşa Projesi''nin işbirliği protokolü, Vali Büyük, Başsavcı Yeldan ve Emniyet Müdürü Zeybek tarafından imzalandı.

 Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı projeyle, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Ceza İnfaz Kurumları'nda bulunan yükümlü, hükümlü, tutuklular ile adli personelin bağımlılık yapıcı maddelerle tanışmasını engellemek, madde kullanmaya eğilimli bireyleri maddeden uzak tutmak ve farkındalık oluşturarak uyuşturucunun yasal boyutu hakkında bilgi vermek.

Projede ayrıca uyuşturucu, uyarıcı maddeler ile mücadele konusunda her türlü sosyal, kültürel ve eğitsel konularda işbirliği yapılması planlanıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber