Uzatılan hamsi yasağı sonrası balıkçı tekneleriyle dolan Şile Limanı havadan görüntülendi

İstanbul Boğazı'nın tamamı ile Karadeniz'de İstanbul Kumköy Aslan Burnu'ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularında, hamsi avı yasağı 28 Ocak'a kadar uzatılmasının ardından balıkçılar Şile Limanı'na demir attı. Balıkçı tekneleriyle dolan Şile Limanı havadan görüntülendi.
Ticari amaçlı hamsi avcılığı, 8 Ocak 2021 tarihinden başlayarak, 10 gün süreyle İstanbul Boğazı'nda ve Karadeniz'in büyük bir bölümünde durdurulmuştu. Bu süre içerisinde Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma, inceleme ve gözlemler ile başta bilim insanları olmak üzere, birçok balıkçı, balıkçılık örgütleri ve sektörün diğer paydaşları ile yapılan istişareler sonucunda, hamsi avı yasağı 28 Ocak 2021'e kadar uzatıldı. Hamsi avı yasağının uzatılması, soğuk havadan dolayı büyük balıkların derin sulara göç etmesiyle, balıkçılar Şile Limanı'na demir attı. Bazı balıkçılar yasaklar kalkana kadar ağlarını tamir ederken, bazı balıkçılar ise sezonu kapatarak ağlarını topladı. Balıkçı tekneleriyle dolan liman havadan görüntülendi.
Yasaktan dolayı mevsimsel balıkçılar bağlılar
Hamsi yasağından dolayı balıkçıların bağlı olduğunu ifade eden Balıkçı Kaptan Bahattin Gümrah, "Balıklar derin sulara göç etti. Takımımızın küçük olmasından dolayı bize göre balık yok. Çalışanlarımız ile sezonluk sözleşmemiz sona erdi. Büyük takımlar derin sularda tutmaya devam ediyorlar. 1 Eylül'de yeni sezonda tekrar balığa çıkmış olacağız. Hamsi yasağından dolayı, mevsimsel balıkçılar bağlılar. Balıklar kaçmadı ama mevsimsel soğukluktan dolayı sıcak sulara gittiler" diye konuştu.
Hamside buzhane balığı satıyoruz
Şile'de balıkçılık yapan İrfan Kayacı, "Balıkçılar olarak biz yasaklara uyuyoruz. Hamside şoklu olarak buzhaneden gelenleri satıyoruz. Yeni tutulan hamsiler ince oluyor. Vatandaşlarımızı buzhaneden olduğuyla ilgili uyarıyoruz. Balıkçılar 28'ine kadar limandalar" diye konuştu.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.




100 gram eriği 100 TL'den satışa sundu
65 yaş üstünün sabah namazı mutluluğu
Adana'nın gizli cenneti: "Nergis Adası"
17 ekiple 81 iş yeri denetlendi
Fatih Terim: “Bundan sonra ben de herkesi ismiyle soyadıyla söyleyeceğim”
43 ilin geçiş noktasındaki "HES kodu" denetimi: Yüksek riskli ilde denetimler sıklaştırıldı
Yolunu kaybeden görme engelli vatandaş polis ekiplerince evine götürüldü
Karabük’te ev yangını: "Yanıyorum" bağırışını duyan kardeş abisini kurtardı
Tel : 0850 532 69 51
