Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:25 Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlar...08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Ekonomi 09 Mart 2021 - 12:38 Yorum: 0

Uzun süredir tezgahlarda görülmüyordu, balık av sezonunun sonları doğru ortaya çıktı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde uzun süredir ağlara takılmayan ve bu nedenle de satışa sunulamayan Kırlangıç Balığı kendisini uzun bir aradan sonra gösterdi.

Uzun süredir tezgahlarda görülmüyordu, balık av sezonunun sonları doğru ortaya çıktı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde uzun süredir ağlara takılmayan ve bu nedenle de satışa sunulamayan Kırlangıç Balığı kendisini uzun bir aradan sonra gösterdi. Kırlangıç Balığı bugün balık halinde boyuna göre kilosu 120-150 TL'den satışa sunuldu.

Trabzon Balık Hali'nde bugün en pahalı satılan balık Kırlangıç Balığı olurken, balıkçı esnaflarından Muzaffer Özsandıkçı bu balığın fiyatının pahalı olmasının en önemli nedenin balığın az olmasından kaynaklandığını söyledi. Özsandıkçı "Fiyatlar pahalı. Balık var ancak yeteri kadar yok. Kırlangıç balığı çok nadir görünen bir balık. Ara ara balıkçıların ağlarına takılıyor. Bizde mümkün olduğunca tezgahlarımızda sergilemeye çalışıyoruz. Kilosu 120-150 TL arası boyutuna göre değişiyor. Şu anda balık halinin kralı o diyebiliriz. Mezgit boyutuna göre 30-50 TL arasında değişiyor. İstavrit 25-50 TL arasında değişiyor. Palamut tanesi 30 TL. Tirsi kilosu 30 TL. Yetiştirme balıklar 40-60 TL arasında değişiyor. Vatandaşa pahalı geliyor. Balıklar pahalı olunca bizim açımızdan iyi geçmiyor. Dolayısıyla alışveriş olmayınca olumsuz etkileniyoruz. Hamsi bu sezon başında iyi idi şu anda fiyatı 20-25 TL" dedi.

Balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın ise artık gelecek sezona bakacaklarını belirterek "Sezon yavaş yavaş kapanıyor. Sezonun bitmesine 1,5 aydan az kaldı. Tezgâhlarımızda genelde istavrit, hamsi, Levrek, Çupra, Somon var. İstavrit 25-30 TL, hamsi 20 TL, Çupra 45 TL, Levrek 60 TL, Somon 35 TL. Pandemi dolasıyla vatandaş sokağa pek çıkmıyor. Bu sezon biçim açımızdan hiç iyi geçmedi. Pandemiden dolayı balık bol da olsa vatandaş pek dışarı çıkmadığı için satışlarımız olumsuz yönde etkileniyor. Yine de şükürler olsun; ara sıra bir şeyler geliyor satıyoruz. Artık bu sezondan umudumuzu kestik, inşallah gelecek sezon canlılık olur" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber