Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ağustos 2016 - 16:48 Yorum: 0

Vali Ahmet Hamdi Nayir: Devletin imkanları adil bir şekilde paylaştırılmalı

Kütahya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti Toplantısı Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir: Devletin imkanları adil bir şekilde paylaştırılmalı

Kütahya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti Toplantısı Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda düzenlenen toplantıya Vali Ahmet Hamdi Nayir'in yanı sıra Vali Yardımcısı Yüksel Kara ile mütevelli heyeti üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının adil bir paylaşımla hizmet vermesi gerektiğini, mütevelli heyetinin Devleti sevdirme ve güveni artırmada önemli bir rolü olduğunu söyledi.

İstismarlara ve yardıma ihtiyacı olduğu halde yardım talep etmeyen, gizlenen vatandaşlara dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız önemli bir açığı kapattı. Devletimiz sosyal devlet ilkesi ile kurulmuş, Anayasa'da tanımı yapılırken sosyal devlet olduğu belirtilmiş bir yapıya sahip. Toplumumuzda varlıklısı da yoksulu da hepsi var. Devlete düşen görev de acil ihtiyaçları karşılayabilmek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinin görevi de Devletin göndermiş olduğu imkanları en adil şekilde paylaştırmak. Tatmini yüksek bir görev. İnanıyorum ki sizler de yaptığınız görevin mutluluğunu yaşadınız, yaşıyorsunuz. Her toplumda istismar vardır. İhtiyacı olmadığı halde yardım isteyen, ihtiyacından daha fazlasını isteyenler olabilir. Öte yandan her toplumda ihtiyacı olduğu halde gizlenenler de vardır. Bu kurullara düşen görevler hakkaniyeti sağlamaktır. Zaruret içerisinde olup, utandığı için ortaya çıkmayan, bize gelemeyen varsa onlara pozitif ayrımcılık yapılmalı" dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinin hataları en aza indirmede özen göstermesi gerektiğini ifade eden Vali Nayir, "Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) kuruldu. Artık iki tuşa dokunduğunuzda kişinin aldığı yardımları görebiliyorsunuz. Bu sayede daha net bilgilerle hareket ediyor, diğer yardım yapan kuruluşlarla bilgi paylaşabiliyoruz. Derneklerden muhtarlara, kamu görevlilerinden yerel yönetim temsilcilerine kadar yer verilen bu kurullarda hata olmaması ve en adil karar verilmesi lazım. Bizi aldatmaya çalışanların da aldatamayacağı bir kurul olarak değerlendiriyorum. Hataları en aza indirmek ya da hiç hatasız bu işi yapmak mümkün olmalı. Yakacaktan sağlığa, gıdaya kadar yapacağınız tüm yardımlarda Devleti sevdirecek, Devlete olan güveni artıracak bir yapıyı oluşturmada da mütevelli heyetinin önemli bir rolü olacak" diye konuştu.

Toplantı 55 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasıyla sona erdi. (EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber