Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Nisan 2016 - 15:00 Yorum: 0

Vali Kamçı, AMDF Mayıs ayı toplantısına kartıldı

Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu’nun Mayıs ayı toplantısı Malatya’da yapıldı.

Vali Kamçı, AMDF Mayıs ayı toplantısına kartıldı

Malatya Avşar Otelde yemekli toplantıda bir araya gelen dernek yetkilileri arasında, Avrupa ve ABD’deki Malatyalılar Dernekleri Federasyonu’na bağlı derneklerin yetkilileri katıldı.

1999 yılında kurularak, Federasyon haline gelen Avrupa Malatyalılar Dernekleri  Federasyonu’nun Mayıs 2016 ayı toplantısına Vali Süleyman Kamçı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Avrupa ve ABD’deki Federasyon yetkili ve temsilcileri, Federasyon kurucu üye ve yetkilileri katıldı.

Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu Malatya temsilcisi Mehmet Fendoğlu yaptığı açıklamada, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, Mart 2016 ayındaki toplantının Almanya’da yapıldığını ve bu toplantıda görüşülen konuların ve tespit edilen sorunların bu toplantıda ele alınacağını, AMDF Genel Başkanı Murat Alabaş’ın bu konuda bilgilendirme yapacağını belirtti. 

Genel Başkan Alabaş, her ay Avrupa nın değişik ülkelerinde ve şehirlerinde yapılan aylık toplantılarının bu sefer ilimizde yapıldığını belirterek, Vali Kamçı’nın bu toplantıya katılımından duydukları memnuniyeti dile getirerek federasyon olarak teşekkürlerini iletip kendisinin yönetim kurulunca alınan karar gereğince onursal üye seçildiğini söyledi. Bu günkü toplantıda Amerika Malatyalılar Dernek Başkanı Rıza Ateş ve Başkan Yardımcısı Cumali Bozan’ nın da yer aldığını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan ise bu toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti. Başkan Gürkan, geçtiğimiz günlerde Antalya’da açılan EXPO 2016 Antalya’nın en gözde stantlarından biri olan Battalgazi Belediyesi standında ziyaretçilerini ağırladıklarını, en çok da ilimizde görev yapmış bürokratlar ve daha önceden ilimizi ziyaret etmiş kişilerin standı ziyaret etmeye önem verdiklerini, bununda Malatya’ya olan sevgilerinden ve sempatilerinden kaynaklandığını dile getirdi. Bu sevgi ve sempatiyi yerleştiren Malatyalı hemşerilerine teşekkür ederek bunda derneklerin ve federasyonunda katkısının büyük olduğunu söyledi.

İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz, 2015 yılı Temmuz ayında göreve başladığını ve artık dokuz aydır da Malatya’ lı olduğunu dile getirerek Malatya’yı ne kadar benimsediğini belirtmiş oldu. Malatya’ lıları ve Malatya’yı çok sevdiğini söyleyerek, ilimizin tüm ilçe ve mahallerini fırsat buldukça ziyaret ettiğini, Malatya’ lılarla kaynaştığını söyleyerek davetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek memnuniyetini belirtti.

Vali Kamçı’da konuşmasında yurt dışından gelerek ilimizde bu toplantıyı gerçekleştiren başkan ve üyelere hoş geldiniz diyerek, Malatya’nın iyi insanlarının Malatya’yı yurt dışında en iyi şekilde temsil ettiklerine inandığını, Malatya’nın sesini duyurduklarını ve en iyi şekilde temsil ettiklerini  söyleyerek, Derneklerimizin ve Federasyonumuzun faaliyetlerinin ilimiz adına faydalı olduğunu dile getirerek kendilerine başarılar dileyerek teşekkür etti.

Konuşmaların ardından üyelerin kendilerini tanıtmaları sonrası gündemdeki konular ile geçen toplantıda tespit edilen konuların ele alınması sonrasında toplantı sona erdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber