Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 21 Eylül 2017 - 13:43 Yorum: 0

Vali Yazıcı eğitimciler ile bir araya geldi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit ilçesi ziyaretinin son toplantısını Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi Öğretmen...

Vali Yazıcı eğitimciler ile bir araya geldi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit ilçesi ziyaretinin son toplantısını Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi Öğretmen Buluşmaları kapsamında okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya gelerek gerçekleştirdi.

Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı, eşi Nuray Sırmalı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, kurum müdürleri, eğitim yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

BENGİ Projesi yürütme ekibi adına bir sunum gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız'ın akabinde Edremit İlçemizde yapılan BENGİ Projesi çalışmaları ile ilgili İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı bilgi verdi.

Kaymakam Ali Sırmalı "BENGİ projesi kapsamında geçen yıl ilçemizde ilk olarak öğretmenler buluşması gerçekleştiren Sayın Valimiz Ersin Yazıcı 2017-2018 eğitim öğretim döneminde de ilk öğretmenler buluşmasını ilçemizde gerçekleştirmesinden büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Edremit ilçesi olarak gecen eğitim döneminde BENGİ projesi kapsamında Akademik Başarı, Değerler Eğitimi, Sosyal- Kültürel- Sanatsal- Sportif Faaliyetler, Okul-Aile- Toplum Çalışmaları alanlarında oluşturulmuş projeler okullarımızda başarı ile uygulanarak bir çok etkinlik yapıldı. Bu yıl da ilçemizde 2017-2018 döneminde BENGİ etkinliklerinin daha da artarak devam edeceğini umuyorum. Çünkü Edremit'te öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu projeyi sahiplenerek çok sevdiler. İlçemizde özellikle Akademik Başarı alanında Kaymakamlığımızın, Belediyemizin katkılarıyla uygulanan projeler de meyvelerini vermeye başladı. İlçemizin projelerde gösterdiği başarılardan dolayı çok mutluyuz." dedi.

En güzel yatırımın geleceğe olan yatırım olduğunu vurgulayan Kaymakam Sırmalı, "Bizler çocuklarımızın eğitim ve öğretim alanında donanımlı olabilmeleri, sosyal yaşam alışkanlıklarını kazanabilmeleri, iletişim kurabilme yeteneğine sahip olabilmeleri, sorumluluk bilinci ile özgüven sahibi güçlü bireyler olabilmelerine katkı sağlayacak faaliyetler yapmaya ve yapılan tüm faaliyetleri desteklemeye çalışıyoruz. Bundan sonra da çeşitli etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Geleceği emanet ettiğimiz yarınlarımızın en iyi koşullarda eğitim alabilmesi ve sosyal kültürel aktivitelerden en iyi şekilde faydalanabilmesi amacıyla çıktığımız bu yolda öğrencilerimize fırsat eşitliği sağlayabilmek, ulaşamadıkları mekânlara ulaştırabilmek, gidemedikleri yerlere götürebilmek için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Çocuklarımızın yüzünde bir nebze de olsa mutluluk görebiliyorsak bu bizim projelerimizin başarıya ulaştığının en önemli kanıtıdır."dedi.

Balıkesir'de eğitimin kalitesinin artması için gayret gösterdiklerini vurgulayan Vali Yazıcı ise, "Bir ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında en büyük faktör eğitimdir. Bu nedenle sürekli olarak okullarımızı ziyaret ediyoruz, öğretmen ve öğrencilerimizle sohbetler yapıyoruz." dedi. Öğrencilerin akademik başarılarının yanında, milli, manevi ve insani değerlere sahip olarak yetişmelerinin de çok ama çok önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Balıkesir'de göreve başladığımda önem verdiğim en öncelikli konu eğitim olmuştur. Bu amaçla Balıkesir'de eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak ve eğitimde fiziki problemleri çözmek adına çok ciddi çalışmalar başlattık ve bu çalışmalarda önemli mesafeler kaydettik." dedi.

Balıkesir'de eğitimde bilimsel kalitenin artması için takım ruhu ile hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Takım ruhu olmadan, bir okulda huzur, güven ve başarı ortamı oluşturulamaz. Her konuda olduğu gibi eğitim-öğretim konusunda da hedef belirlemelisiniz. Yüreğinizi işin içine koymadan yol alınmıyor. Onun için işinizi sevmezseniz kesinlikle verimli olamazsınız. Amacımız öğrencileri sadece bilgiyle donatmak değil, bir sınava, bir üst sınıfa veya bir üst okula hazırlamak değil, ahlaklı, kişilikli, başarılı ve mutlu bireyler olarak hayata hazırlamaktır." dedi.

BENGİ Projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Yazıcı, "BENGİ Projesi'nin öne çıkan yönü eğitime mercek tutması ve başta kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin BENGİ Projesi'nin içinde yer alması hususudur. 12 hatta 13 yıl bize teslim edilen bir nesil var elimizde, elbette ailenin öğrencilere verdiği eğitim önemlidir fakat öğretmenlerin öğrenciler üzerinde etkisi de çok büyük olmuştur. Yıllardır değerler eğitimi sadece Din Kültürü öğretmenlerine aitmiş gibi düşünüldü. Oysaki BENGİ Projesi değerler eğitimini tüm başlıklar ve alanlar etrafında görür. Bir esnaftan bahsederken onu diğer insanlardan farkını "Doğru', "Dürüst" gibi kavramlarla ifade ederiz, oysaki bu kavramlar tüm insanlarda zaten olması gereken kavramlardır. İşte bu değerler öğrencilere nasıl kazandırılır bunun derdinde olmalıyız." dedi.

Balıkesir genelinde eğitim kurumlarının en iyi düzeye yükselmesi, öğrencilerin başarılı olmaları için ne gerekiyorsa yapılmaya devam ettiğini belirten Vali Yazıcı, şunları söyledi: "Eğitim ve öğretim, Vali olarak ilimizde en öncelikli konularım arasında yer alıyor. Öğretmenlerin eğitimde kaliteyi yükseltmek adına il bazında ve ilçe bazında aktif çalışmalarını gördükçe mutlu oluyorum. Eğitimde her daim ve her zaman elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstermeye çalışıyoruz. Eğitim toplumların en önemli konusudur. İlin eğitim durumunu en üst seviyeye çıkarmak için hep birlikte çalışıyoruz. Çocukların kabiliyetlerini tespit ederek aileleri ile işbirliği içinde, öğrencileri iyiye, doğruya, güzele yönlendirmemiz lazım. Tabii eğitim sadece okul idaresinin, öğretmenlerin görevi değil. Veliler, öğrenciler, öğretmenler, okul idareleri tüm toplum bu işten sorumlu olmalıdır." diye konuştu.

Başarının tesadüfi olmadığını söyleyen Vali Yazıcı, "Çocuklarımıza en iyi eğitimi vermeye çalışmak en önemli görevimiz olmalıdır. Başarılı olmak için inanmak ve büyük hedefler koymak lazım. Bu başarınız topluma, vatana ve millete başarılı hizmet olarak geri dönecektir. Biz buna inanıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edin. Bu anlamlı seferberlikte; sefer arkadaşlarımız olan öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim yöneticilerimize, proje destekçilerimize ve BENGİ'ye kendi imzasını atan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. " dedi.

Vali Yazıcı eğitimciler ile bir araya geldi

Vali Yazıcı eğitimciler ile bir araya geldi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber