Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 15 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

"Van Shopping Fest" başladı

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kentin ekonomisini canlandırmak amacıyla 15 Mart-5 Nisan tarihlerinde düzenlediği "Van Shopping Fest", kortej yürüyüşüyle başladı

'Van Shopping Fest' başladı

VAN (AA) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), İranlı turistlerin Nevruz tatili dolayısıyla en yoğun geldiği dönemde kentin ekonomisinin canlanmasını sağlamak amacıyla organize ettiği "Van Shopping Fest", kortej yürüyüşüyle başladı.

Festival kapsamında valilik önünde bir araya gelen Vali İbrahim Taşyapan, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, belediye başkan vekili Hatice Çoban, Van TSO Başkanı Necdet Takva, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, davul zurnalar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'ndeki Sanat Parkı'na yürüdü.

Burada açılan el sanatları stantlarını gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Taşyapan ve beraberindekiler, daha sonra vatandaşlarla halay çekti.

Festivalin 15 Mart-5 Nisan tarihleri arasında yapıldığını anımsatan Vali Taşyapan, bu dönemde İran başta olmak üzere birçok ülkeden ziyaretçilerin kente geldiğini söyledi.

Alışverişin turistler için önemli bir konu olduğunu dile getiren Taşyapan, "Ticaret odamızın öncülüğünde bu etkinliğe katkı veren bütün esnafımıza ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir katılımla festivali başlattık. Festivalin ilimize, esnafımıza bol kazanç getirmesini diliyorum. Bunu geliştirerek ilerleyen dönemlerde belki yılda iki kez yapma imkanı bulabiliriz" dedi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya ise kentin ekonomisini canlandırmak amacıyla 20 günlük bir festival düzenlendiğine dikkati çekerek, kentte yaklaşık 2 yıldan bu yana yaşanan ekonomik durgunluğun giderilmesi konusunda festivalin önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Kentin ekonomik olarak ilerlemesi konusunda ticaret odasının birçok etkinliği olduğunu anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Umarız bu festivalin kentimiz ekonomisine büyük katkısı olur. Çok olumlu tepkiler aldık ve başarılı sonuçlanması için elimizden geleni yapacağız. Hiç kimse Van'ın ekonomisini kendi siyasi kariyerine kurban etmemeli. Biz o günleri geride bıraktık, herhangi bir açıklama da yapmadık. Kentin ekonomisi birtakım çıkarlara feda edilmemeli. Ama maalesef birkaç gündür yine bazı siyasetçilerin seçim yaklaştıkça birtakım açıklamaları oluyor. Kentin ekonomisine olumsuz etki edebilecek beyanatlardan hepimizin kaçınması gerekiyor. Ekonomi zirvesini bütün kurumlarımızla birlikte kentte yapacağız."

Etkinliğe destek veren herkese teşekkür eden Van TSO Başkanı Necdet Takva da "Dünyada ekonomi her şeydir. Elbette ekonomi her şeydir derken homojen bir dağılıma katkı sağlayacak kentsel ekonomiyi geliştirmek istiyoruz. Van'ın bölgede yöneten, yönlendiren bir misyonu olduğunu, kurumlarımızın da bu çerçevede rol model üstlenmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle İran'da, Nevruz yoğun katılımlı gerçekleşen önemli bir bayram. Bu 20 günlük etkinliğin kentimize katma değeri yüksek bir aktiviteye dönüşmesini bekliyoruz. Birlikte beraberce kentimizin kalkınmasına, ticaretine, refahına katkı sunalım istiyoruz" diye konuştu.

Festival logosunun asıldığı iş yerleri, 5 Nisan'a kadar sürecek olan "Van Shopping Fest" kapsamında, müşterilerine belirlenen tarihler arasında kendi belirleyecekleri oranda indirim imkanı sunacak. Festival süresince kentte çeşitli sokak gösterileri, sanatsal etkinlikler ve konserlerle de düzenlenecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber