Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 13:43 Yorum: 0

Velimeşe’den, Kilis’teki Suriyelilere Yardım

Suriyeli mültecilere yardım etmek maksadıyla vatandaşların destekleri ile gıda kolileri ve ihtiyaç malzemeleri hazırlayan Ergene Belediyesi, 1 TIR dolusu...

Velimeşe’den, Kilis’teki Suriyelilere Yardım

Suriyeli mültecilere yardım etmek maksadıyla vatandaşların destekleri ile gıda kolileri ve ihtiyaç malzemeleri hazırlayan Ergene Belediyesi, 1 TIR dolusu malzemeyi Kilis'e gönderdi.

Ergene Kaymakamlığı, Ergene Belediye Başkanlığı ve Velimeşe Muhtarlığı tarafından ortaklaşa hayata geçirilen çalışma kapsamında hazırlanan yardım malzemelerinin Suriyeli mültecilere teslim edilmek üzere Gaziantep'e gönderildiğini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Sınır komşumuz Suriye'deki iç savaş ve şiddet ortamı yüzünden 11 milyon Suriyeli evlerini terk etmek zorunda kaldı. 2 milyondan fazla Suriyeli de ülkemize sığındı. Artık onları hepimiz tanıyor ve bulunduğumuz şehirlerde birlikte yaşıyoruz" dedi.

"HER TÜRLÜ DESTEĞE İHTİYAÇLARI VAR"

Yüksel, "Kendilerinin ve çocuklarının yaşamlarını riske atarak ülkelerini terk etmelerinin nedeni, başka seçeneklerinin olmaması ve gerek kendileri gerekse çocukları için bir gelecek görememeleridir" diyerek şunları kaydetti:

"Bugüne kadar kamplarda kalan Suriyeli misafirlerimizin her türlü ihtiyacı devletimizin ilgili kurumları ve Türk Kızılayı'nın desteği ile karşılandı ve karşılanmaya devam ediyor. Ancak kamp dışındaki yaklaşık 2 milyon Suriyeli'nin barınma, beslenme, eğitim, psiko sosyal destek gibi temel insani ihtiyaçları bulunuyor."

"SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE BİR NEBZE OLSUN DESTEK OLMAK İSTEDİK"

Yardımsever halk sayesinde, 5 yıldır şehirlerde yaşayan komşu ve kardeş Suriye halkı için yardımların yapıldığına değinen Yüksel, "Şimdi daha fazlası gerekiyor dedik ve biz de Ergene Belediyesi olarak güney sınırımızda yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin çaresizliğine bir nebze olsun destek olmak istedik. Ergene Belediyesi, Ergene Kaymakamlığı işbirliği ve Velimeşe Mahalle Muhtarlığı ile Tekirdağ Sağlık Sen'in katkılarıyla "Dedelerimizin Hayrına Göç Edenlerin Torunları Olarak Velimeşe'den Sınırdaki Suriyeli Göçmen Kardeşlerimize Sahip Çıkıyoruz" projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında, 423 adet erzak kolisi, 385 adet 2'inci el eşya giyim ve bebek bezi kolisi, 3 adet oyuncak kolisi ve 130 adet temizlik malzemesi kolisi olmak üzere toplam 941 koli insani yardım malzemesini Kilis'te yaşayan Suriyeli mültecilere teslim edilmek üzere Kilis Valiliği'ne gönderdik. Ülkemizdeki varlığını halkımızın yardım ve bağışları ile sürdüren Suriyeli kardeşlerimiz için başlattığımız yardım kampanyasına büyük bir duyarlılık göstererek bağışta bulunan başta Velimeşe ve Ergene halkı olmak üzere bu kampanyada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber