Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

Yayladağı'nda çitfçilere bilgilendirme kursu

HATAY(AA) - Yayladağı ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik bilgilendirme kursu açıldı.Kurs eğitmeni İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yakup Karasoy,...

Yayladağı'nda çitfçilere bilgilendirme kursu

HATAY(AA) - Yayladağı ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik bilgilendirme kursu açıldı.

Kurs eğitmeni İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yakup Karasoy, eğitimin Kulaç ve Çabala mahallesinde verildiğini kaydetti. 

İki mahallede 32 kişiye arıcılıkla ilgili kurs verdiğini belirten Karasoy, arının kovanının bulunması gereken yer, ortam, hastalıklar, kovanın içerisindeki bal peteklerinin bakımı, bal kesimi ve benzeri konularda bilgi verdiğini anlattı.

Kursa düzenli katılan çiftçilerin bilinçli bir arı yetiştiricisi olacaklarını aktaran Karasoy, 4 hafta sürecek eğitim sonunda katılımcılara sertifika da verileceğini söyledi.

Karasoy, ayrıca, Gürışık ve Çabala mahallerinde de kadınlara yönelik ipek böceği yetiştiriciliği ve ipek dokuma kursunun açılacağını sözlerine ekledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber