Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde
Kültür 19 Temmuz 2017 - 16:23 Yorum: 0

Yedikuyular Kayak Merkezi için geri sayım başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sürdürülen Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi için geri sayım başladı.

Yedikuyular Kayak Merkezi için geri sayım başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sürdürülen Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi için geri sayım başladı.

Yedikuyular Kayak Merkezi'nde Yapım Sorumlusu olarak görev yapan Taner Göğebakan, bölgede yapılan ölçümlerde kar kalitesinin çok kaliteli olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmalara ilişkin bir değerlendirmede bulunan Göğebakan, "Yedikuyular Kayak Merkezi'nin yapımına başladığımız bu bölge 2016 ve daha öncesi yapılan ölçümlerde kışın çok yoğun kar alan bir bölge. Burası yoğun bir kar alan bölgemiz. Yapılan ölçümlerde kar kalitesinin de çok yüksek bir kalitede olduğunu tespit ettik. Şu anda bin 840 metre yükseklikteyiz. Burada yapılacak telesiyej hattı 8 direkli olup ana istasyonlarla beraber 10 direkli 760 metre uzunluğunda bir telesiyej hattımız olacak. Burada üç adet pistimiz olacak. Teleski pistimiz yeni başlayanlar için yüzde 8 eğimle yapılıyor. Yüzde 12 eğimli yaptığımız orta pistimiz ise amatörce kayanlar için hazırlanıyor. 2600 metre uzunluğunda olacak olan pistimiz ise profesyonelce kaymak isteyenler için hazırlanıyor. Sonuç itibariyle burada her kesimden insanımıza hizmet verebilecek pistlerimiz olacak. Bu bölgede şu anda pistlerin yapımının yanı sıra idari binalar dediğimiz, yönetim binası, kafeterya ve snowtrack garajı gibi binaları da yapıyoruz. Bunun yanı sıra direklerin birinci kütle betonları dökülüyor. Sonra da ikinci kütleler ve diğerleri şeklinde devam edecek. Burada çalışmalarımızı hızlandırdık ve bir an önce buradaki çalışmaları bitirerek kayak severlerin hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi.

"Yedikuyular Kayak Merkezi günlük 5 bin kişiye hizmet verecek"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedikuyular mevkiinde yapılacak olan Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi günlük 2 bin kayakçı olmak üzere toplam 5 bin kişi kapasiteli olarak hizmet sunacak. Kış sporları olarak 4 ay hizmet verecek olan tesis 250 kilometre yarıçaplı bölgemizde kış sporları yapılan tek tesis olacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber