Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 23 Eylül 2014 - 03:34 Yorum: 0

Yemen'de Husiler devrimlerini kutluyor

Yemen'de son bir haftadır süren Ensarullah Hareketi (Husiler) ile yönetim arasındaki çatışmaların anlaşma ile sonlanması Husiler tarafından ''devrim'' olarak nitelendirildi.

Yemen'de Husiler devrimlerini kutluyor

Yemen'de son bir haftadır süren Ensarullah Hareketi (Husiler) ile yönetim arasındaki çatışmaların anlaşma ile sonlanması Husiler tarafından ''devrim'' şekilde nitelendirildi.

Sana'nın dört bir yanından atılan havai fişeklerle ''devrimi'' kutlayan Husiler, şehirde adeta beden gösterisi yaptı. Birçok Yemenli de havai fişeklere silahlarını ateşleyerek eşlik etti.

 Bir süredir başkentte ordu birlikleriyle çatışan Husiler ile İdare içerisinde dün anlaşmaya varılmıştı. Anlaşmada, '3 gün içerisinde yeni hükümet kurulması, Cumhurbaşkanı Hadi'nin hiç bir politik partiye aza olmayan birine başbakanlık görevi vermesi, petrol ürünlerine getirilen zammın düşürülmesi, Cumhurbaşkanlığına, Güney Hareketi ve Husilerden birer destekçi (müsteşar) atanması ve Husilerin başkent Sana'da kurduğu protesto çadırlarının kaldırılması' maddeleri yer alıyor.

Muhabir: Sinan Yiter

ETİKETLER: Yemende , Husiler , devrimni , kutluyor
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber