Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 13:13 Yorum: 0

Yeminli Mali Müşavirlerin Olağan Kongresi Başladı

Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Akdeniz gibi farklı bölgelerden 16 ilin bağlı bulunduğu Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odasının 9. Olağan Genel...

Yeminli Mali Müşavirlerin Olağan Kongresi Başladı

Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Akdeniz gibi farklı bölgelerden 16 ilin bağlı bulunduğu Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odasının 9. Olağan Genel Kurulu başladı. İki gün sürecek kongrenin ilk gününde önceki yönetim, oy birliği ile aklandı.

Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası 9. Olağan Genel Kurulu Grand Otel'de start aldı. 2 gün sürecek genel kurulun ilk günü duvan oluşturulması ile başladı. İhsan Akyol'un divan başkanlığında, kongrenin gündemine geçildi. Gündemde yer alan oda yönetimin faaliyetleri,bütçe, disiplin ve denetim kurulu raporları okunarak, üyelerin onayına sunuldu. Raporlar oy birliği ile kabul edilerek, önceki yönetim aklandı. Daha önceden yapımına başlanan ve yapımı süren oda binası inşaatına devam edilebilmesi için gereken yetki, oy birliği ile yeni yönetime verildi. 25 kurucu üyeye teşekkür plaketi de sunulduğu genel kurulda Mevcut Başkan Ali İhsan Kaya, yeniden başkanlığa aday oldu. Tek liste ile gidilen kongrede Kaya'nın listesinde A. Tekin Alpay, Cengiz Kalfe, Selçuk Tunç, M. Ali Can yer aldı.

"ETİK KURALLARINA UYMUYORUZ"

Programın öneri ve istekler konusunda söz alan Yeminli Mali Müşavir Duran Ergetir, yeminli mali müşavirlerin etik kurallarına uymadığını söyleyerek, yeni yönetimin bu sorunu gündeme almasını önerdi. Kongrenin hayırlı olmasını da dileyen Ergetir, "Bizim en büyük sorunumuz etik kuralları olduğunu düşünüyorum. Özür dileyerek söylüyorum ama etik kurallarımıza uymuyoruz. Siyasi parti kimliklerimize, sadece ücret babında, gidip diğer mükelleflere ücretler sunup, teklifler götürebiliyoruz. Bunların yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Yapmamamız gerektiğini düşünüyorum. Önlem bulmamız gerekiyor. Odamıza ve yeni yönetim kurulumuza da, bu noktada iş düşüyor. 6 ayda bir ol olur, 3 ayda bir olur, değerlendirmeler yapmamız gerekiyor. Değerlendirme yapmaz, bir araya gelmezsek, sorunlarımızla içimize kapanırsak, birbirimize konuşur, dedikodu yaparsak, sonunu alamayız, sonuca da ulaşamayabiliriz. Hep beraber etik kuralları anlamında toplantılar yapıp, tartışmamız gerektiğini düşünüyorum. Yüzü kızaracak insanların da orada yüzünün kızarması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Genel Kurul tutanaklarına önerinin geçtiğini belirtilirken yeni yönetimin de konuyu değerlendireceği belirtildi.

Mevcut Başkan ve Başkan Adayı Ali İhsan Kaya, ise odanın Güneydoğu'daki 16 ilin haricinde farklı bölgelerdeki Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş gibi şehirlerinin de odalarına bağlı olduğunu ifade etti. Kongrenin nezih bir ortamda sürdüğünü anlatan Kaya, "Biz bir bölge odasıyız. 9. Olağan Genel kurulumuzu yapıyoruz. İlk gün gayet güzel ve nezih bir şekilde geçti. Tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. 2000 yılında kurucu olarak görev alan 25 kurucu üyemize plaket verdik. Kongrenin Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini de hatırlatan Kaya, bu yolda kendileri gibi sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düştüğünü ifade etti. Kaya, "Ülkemiz ekonomik ve siyasi olarak, zor bir dönemden geçiyor. Çevremizde savaş var. Bir an önce bunların bitmesini temenni ediyoruz. Bunun için tek güvencemiz hukuk ve demokrasidir" ifadelerini kullandı. Gündemin tamamlanmasının ardından üyeler yemeğe geçti.

Sadece Ali İhsan Kaya ve listesinin, aday olduğu genel kurulda Pazar günü ise oylama yapılacak

Yeminli Mali Müşavirlerin Olağan Kongresi Başladı

Yeminli Mali Müşavirlerin Olağan Kongresi Başladı

Yeminli Mali Müşavirlerin Olağan Kongresi Başladı

Yeminli Mali Müşavirlerin Olağan Kongresi Başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber