Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Aralık 2014 - 13:33 Yorum: 0

"Yeni hatta Türk çelik borusu kullanılsın" talebi

Çelik boru üreticileri, Rus gazını Trakya üzerinden Avrupa'ya ulaştırması planlanan yeni boru hattı projesi kapsamında kullanılacak ürünlerin yerli olmasını istiyor.

'Yeni hatta Türk çelik borusu kullanılsın' talebi

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) Genel Sekreteri Mehmet Zeren, yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ankara ziyareti esnasında Güney Akım Projesinin iptali ve yerine uygulanması planlanan projeye yönelik açıklamalarının saha açısından coşku veren olduğunu söyledi.

Projenin Türkiye üstünden yaşama geçirilme ihtimalinin hem saha hem de memleket açısından ciddi fırsatlar sunduğunu belirten Zeren, Türk çelik boru sektörünün, Avrupa standartlarında üretim yapabilen, milli ve uluslararası projelerle adını duyurmuş ciddi üreticileri içerisinde barındırdığını anlatım etti.

Türkiye'nin üreticilerin bilgi ve tecrübesi yardımı ile uluslararası arenada fazla aşırı ciddi bir konumda bulunduğunu söyleyen Zeren, sektörün başarısında ülkenin coğrafi konumunun getirdiği lojistik ve stratejik avantajlar, kalifiye iş gücü, katma ederi yüksek ürünlerin üretimine odaklanma ve dışsatım kültürünün sektörde yerleşmiş olması bu şeklinde faktörlerin de ciddi rol oynadığına dikkati çekti. 

'Ürünlerimizin kalitesine güveniyoruz'

Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise 5. kocaman çelik üreticisi konumunda yer aldığını kaydeden Zeren, 'Projenin hayata geçmesi mecburiyetinde Rusya'dan gelen hat Türkiye üstünden Yunanistan'a bağlanacak, oradan da Avrupa'ya uzanacak. Türk çelik boru üreticileri şekilde ürün kalitemize ve üretim gücümüze fazla aşırı güveniyoruz ve projede Türk çelik borularının kullanılmasını istiyoruz' dedi.

Çelik üreticileri olarak TANAP Projesi'nde kullanılacak bulunan çelik boruların yüzde 80'ini karşılayacaklarının altını çizen Zeren, böyle bir projede yer alarak nitelik ve yetkinliklerini bir kere daha kanıtladıklarını söyledi. Zeren, yeni ve kocaman bir projede daha yer almanın sektörün prestijini artıracağını sözlerine ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ankara ziyareti esnasında Türkiye'nin yan bulunmadığı Güney Akım projesinin iptal edildiğini açıklamış ve bir kısmı Türkiye'den geçecek bulunan yeni bir boru hattı projesinin yaşama geçirilmesini önermişti.

Kaynak: AA

ETİKETLER: Çelik , Boru , Hat , Gaz
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber