Önümüzdeki 9 ay içinde yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara geçiş zorunluluğu olan işyerlerinde yazarkasaların sorunsuz ve kesintisiz olarak çalıştırılmasından üretici firmalar sorumlu olacak.
Bilgisayar bağlantılı yazarkasa sektörünün yüzde 50’sini elinde bulunduran POS A.Ş. bu dönüşümde büyük rol oynuyor.
Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara geçişin 1 Ocak 2017 tarihine uzatılmasıyla rahatlayan esnafın önünde bugün itibariyle yaklaşık 9 ay bulunuyor. Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar iş yerlerine zaman ve maliyet kazancı sağlamakla kalmıyor, kayıt dışı ekonomiyle mücadele açısından da etkin bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.
22 yılı aşkın süredir perakende sektörü için donanım ve yazılım ürünleri sunan POS A.Ş., 2016 yılı itibarıyla işletmelerin edinmek zorunda olduğu yeni nesil ödeme kaydedici sistemlere yönelik yeni ürünleri ile piyasanın önemli oyuncuları arasında yer alıyor.
Dönüşümle pazar büyüklüğü 500 milyon dolara ulaşıyor
Türkiye’de yaklaşık 1,6 milyon adet yazar kasanın değişimi ön görülüyor. Bu değişimin yaratmış olduğu pazar büyüklüğü yaklaşık olarak 500 milyon dolar. Sayısı bu pazar içinde yaklaşık 120.000 olan bilgisayar bağlantılı yazarkasa sektörünün %50’lik pazar payı POS A.Ş.'nin elinde bulunuyor. POS A.Ş., Toshiba 4610-2NF yeni nesil ödeme kaydedici cihazlarının satış ve kuruluşlarına devam ediyor.
POS A.Ş. Genel Müdürü Feridun Yuğaç’a göre yeni nesil ödeme kaydedici cihaz seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken unsurlar uzun ömürlülük ve uygun maliyet. Yeni yasal düzenlemede ödeme kaydedici cihazların değişim süresinin 10 yıl ile sınırlandığını hatırlatan Yuğaç, “Cihazın uzun ömrü, donanım kalitesine işaret eder. Kimi cihazın rulosu az ya da fazla olabilir, kimi cihaz yüksek donanımlı gibi görünürken iki yılda ömrünü tamamlayabilir. Biz müşterilerimize 10 yıl boyunca ilk günkü kadar hızlı ve güvenli çalışan cihazlar sunuyoruz” diyor. Farklı perakendecilerde pilot uygulamaya alınan Toshiba 4610-2NF yeni nesil ödeme kaydedici cihaz, 150 km. kafa ömrü, 1,5 milyon kesici ömrüne sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Ürün, dayanıklılığı ve hızıyla fark yaratıyor.
IBM Türk Ltd. Şti. ortaklığı ile 1993 yılında kurulan ve 2012 yılında Toshiba Global Commerce Solutions şirketine geçen POS A.Ş.’nin şu an piyasada, Market, İndirimli(Discount) Market Zinciri Uygulamaları, Restoran/Self Servis ve masada yemek hizmeti veren yiyecek içecek sektörü, Özellikli mağazacılık alanlarında faaliyet gösteren farklı perakendeciler müşterileri arasında yer almaktadır.
Servis avantajı
Gıda, tekstil, konuk ağırlama gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin ödeme kaydedici cihaz ihtiyaçlarını tek donanımla karşılamayı hedefleyen POS A.Ş. müşterilerine Türkiye çapında 44 lokasyonu kapsayan yaygın servis ağı ile bakım ve destek hizmetleri de sağlıyor..
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Özellikle bölgede önemli bir geçim kaynağı olan hayvancılıkla birlikte üretilen peynirler, hem günlük tüketim hem de kışlık hazırlıklar için yoğun talep görüyor. Batman'da peynir fiyatlarında son dönemde yaşanan artış ise dikkat çekiyor. İLKHA muhabirine
Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs dönemine ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE) verilerini açıkladı. Tarım-ÜFE, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,61, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 18,41, geçen yılın aynı ayına göre yüz
Dolar ve Euro 16 Haziran sabahına yükselişle başladı. Dolar bugün 46,30 TL bandının üzerinde hareket ediyor
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), son dönemde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, kendilerini SPK yöneticileri, çalışanları veya yakınları olarak tanıtan kişi ya da grupların, çeşitli gerekçelerle vatandaşlardan
Dış Ticaret Endeksleri verilerine göre nisan döneminde ihracat ve ithalat göstergelerinde değişimler kaydedildi. İhracat birim değer endeksi nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,7 artış gösterdi. Alt kalemlerde; gıda, içecek ve tütünde y
Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB), mayıs ayında 151,3 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatta yüzde 4'lük artış sağla
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan balıkçı esnafı Bilal Altunel, hava sıcaklıklarının artması ve balık sezonunun sona ermesiyle birlikte tezgâhlardaki ürün çeşitliliğinin azaldığını belirtti. Yaz aylarının gelmesiyle bazı balık türlerinde av yasağının baş
Orta Doğu'da ateşkes ihtimalinin yeniden gündeme gelmesi, küresel piyasalarda risk iştahını artırırken güvenli liman talebi altını desteklemeye devam ediyor. Ancak yatırımcılar, kısa vadeli yön için belirleyici olacak ABD enflasyon verisini bekleyerek tem
Rusya’nın iki bölgesinde daha akaryakıt satışına kısıtlama
Kazakistan ile AB arasında stratejik ortaklık bildirisi kabul edildi
03Şanlıurfa'da kasten yaralama suçundan aranan hükümlü yakalandı
04İstanbul'da inşaat halindeki binada yangın
05Rize'de feci kaza: 4 ölü, 3 yaralı
06Mardin’de yerleşim alanlarına sıçrayan anız yangınları kontrol altına alındı
07Şeyh Naim Kasım: İşgalcilerin Lübnan'dan çekilmekten başka seçenekleri yok
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük