Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:55 Mersin’de 37 ekiple eş zamanlı asayiş uygulaması07:53 Zehir Tacirlerinin Oluşturduğu Yerel Suç Örgütlerine, Uyuşturucu Madde İmal...07:43 Yasa dışı bahis operasyonda 450 milyon TL para trafiği tespit edildi: 35 gö...06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı
Ekonomi 19 Ekim 2019 - 13:33 Yorum: 0

"Yenilenecek yapılar 10 milyar TL’lik pazar oluşturur"

ORGE Enerji Elektrik Taahhüt CEO'su Nevhan Gündüz, eski teknolojili ve günümüz enerjilerine uyumlanacak binaların yenilenmesinin yılda yaklaşık 10 milyar...

'Yenilenecek yapılar 10 milyar TL’lik pazar oluşturur'

ORGE Enerji Elektrik Taahhüt CEO'su Nevhan Gündüz, eski teknolojili ve günümüz enerjilerine uyumlanacak binaların yenilenmesinin yılda yaklaşık 10 milyar TL'lik bir potansiyeli olduğunu öngörüsünde bulundu.

Türkiye'nin önemli nitelikli elektrik taahhüt şirketlerinden ORGE Enerji Elektrik Taahhüt CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevhan Gündüz, Türkiye'de renovasyon tarihi gelen, yenilenmesi gereken binaların pazar için potansiyel olduğuna dikkat çekti.

Yeni işler, yeni pazarlar kadar hali hazırda kullanılan binaların da kendileri için potansiyel olduğuna vurgu yapan Gündüz, "Bazı binaların mutlaka yenilenmesi gerekiyor. Eskiyen binaların elektriksel ve teknolojik alt yapılarının güncellenmesi, yenilenmelidir. Özellikle havalimanları, AVM'ler, bankalar, oteller, hastaneler ve akıllı binaların elektriksel altyapılarının, tüm zayıf akım sistemlerinin ve data altyapılarının güncel ve akıcı olması gerekiyor. Bu yapıların yıpranma süreleri var. Bu nedenle bu binaların güncellenmesi yani bakımlarının muhakkak yapılması gerekiyor. Olağandışı bir gelişme, deprem, sel, yangın gibi bir afet yaşanmadıysa güncellenme tarihinde yenilenmeli" dedi.

Gündüz, "yenilenme pazarı" olarak nitelendirdiği eski teknolojili ve günümüz enerjilerine uyumlanacak binaların yenilenmesinin yılda yaklaşık 10 milyar TL'lik bir potansiyeli olduğunu öngörüsünde bulunurken, söz konusu pazarın yenilenebilir enerji yatırımları ile güncel teknolojileri yakalamak isteyenlerle 2020'den sonra 2 katına çıkabileceğini söyledi.

Nevhan Gündüz, yenilenecek binalarda dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

"Detaylı, güncel bir elektrik ve zayıf akım projesi hazırlanmalı.

Proje mutlaka son teknoloji ürünlerle hazırlanmalı ve yeni çağdaş ürünler tariflenmeli.

Bu işi yapabilecek başarılı uygulamacılar seçilmeli.

Uygulamacılar, işveren tarafından hassas bir şekilde kontrol edilmeli ve çağın gerektirdiği teknolojik altyapılara uyumu gözlemlenmeli.

Yenilemesi tamamlanan yatırım, takip eden süreçlerde yatırımcının ehil bakım ekibi tarafından düzenli olarak kontrol edilmeli".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber