Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 25 Mart 2015 - 12:28 Yorum: 0

Yenişehir Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Çetin:

"2014 yılında bin 200 ton ayçiçeği aldık. Bu yıldan umutluyuz, hedefimiz 2 bin ton ayçiçeği almak"

Yenişehir Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Çetin:

BURSA (AA) - Yenişehir Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Hakkı Çetin, "2014 yılında bin 200 ton ayçiçeği aldık. Bu yıldan umutluyuz, hedefimiz 2 bin ton ayçiçeği almak" dedi.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskiden sadece ortaklarına hizmet eden kooperatifin artık ortak olmayanlara da hizmet vermeye başladığını söyledi.

Üye sayısı 800 olmasına rağmen Yenişehir’de 5 bin dolayında çiftçinin yaşadığını anlatan Çetin, şöyle konuştu:

"Yenişehir çiftçisinden yağlık ayçiçeğinin yanı sıra buğday, arpa, mısır gibi ürünleri de alıyoruz. Eskiden gübrede belli bir limit vardı. Ortağımız ne kadar ayçiçeği dökerse ona göre gübre alıyordu. Bu limiti de kaldırdık, şimdi istediği kadar alabiliyor. Kooperatifimiz de üreticinin getirdiği her ürünü peşin parayla alabilecek güçte. Üreticimizin her zaman yanındayız. Hasat vadeli ayçiçeği tohumu, gübre ve nakdi avans veriyoruz ve bunların parasını hasat zamanı getirdiği üründen alıyoruz.

2014 yılında bin 200 ton ayçiçeği aldık. Bu yıldan umutluyuz, hedefimiz 2 bin ton ayçiçeği almak. Yağlık ayçiçeğinde hiç risk yok. Yenişehir çiftçisi son yıllarda çerezlik ayçiçeği ekimi yapıyor ancak hasada yakın bir zamanda yağmur yağarsa ayçiçekleri lekeleniyor ve para etmiyor. Yağlıkta öyle bir sıkıntı yok. Bu nedenle Yenişehir çiftçisinden bu yıl yağlık ayçiçeğine ağırlık vermesini bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl Yenişehir’de 25 bin dönüm çekirdeklik ayçiçeği ekildi. Yağlık ise 15 bin dönüm. Bu yıl bunun tersine dönmesini  bekliyoruz."

Çetin, çiftçilerin mutlaka yüzde 50 devlet desteği bulunan tarım sigortası yaptırması gerektiğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER: Yağlı Tohumlar
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber