Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 19 Eylül 2014 - 01:34 Yorum: 0

Yermuk Mülteci Kampı'nda su krizi yaşanıyor

Suriye'de Filistinlilerin yaşadığı Yermuk Mülteci Kampı'na rejim tarafından 10 gündür içmesuyu verilmemesi nedeniyle yeni bir insani krizin eşiğine gelindiği bildirildi.

Yermuk Mülteci Kampı'nda su krizi yaşanıyor

Suriye'de Filistinlilerin yaşadığı Yermuk Mülteci Kampı'na düzen tarafından 10 gündür içmesuyu verilmemesi nedeni ile yeni bir insani krizin eşiğine gelindiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan aktivist Rami es-Seyyid, 'Susuzluk nedeni ile ölüm, kampta kuşatma altındaki 20 bin sivilin hayatını tehdit ediyor. Yermuk etrafında de su yok' dedi.

Rejim güçlerinin Tedamun semtinin iri bir kısmında da suyu kestiğini belirten Seyyid, söz konusu durumun Şam'ın güneyindeki insani hali fazla fazla daha kötüleştirdiğini kaydetti.

Bölge sakinlerinin bazı hayır kurumları sebebi ile verilen içmeye müsait olmayan kuyu sularını kullandıklarını ve bu vaziyet itibarı ile sıhhat yetkililerinin sorunların yayılmasından kaygı ettiğini dile getiren Seyyid, 'Su sorunu nedeni ile temizliğe gereken önemin gösterilmemesi, sıhhat şartlarını olumsuz etkiliyor' diye konuştu.

Seyyid, rejimin Yermuk'la ilgili yapılan son anlaşmanın hiç bir şartına uymadığını, tersine yeni ödünler verilmesini beklediğini, istediğini alamayınca da baskı yapmak için suyu kestiğini iddia etti.

İsrail'in uyguladığı baskı ve zulüm nedeni ile vatanlarını terk etmek mecburiyetinde kalan Filistinli sığınmacılar için 1957'de oluşturulan Yermuk Mülteci Kampı, süreç içinde yarım milyonu bulan nüfusuyla Ortadoğu'nun en iri kamplarından bir tanesi durumuna gelmişti.

Suriye'deki iç harp öncesi 160 bin mültecinin kaldığı Şam yakınlarındaki kamptan 140 bin şahıs çatışmalar nedeni ile ayrılmak mecburiyetinde kaldı.

Silahlı muhalif grupların alana gelmesi nedeni ile Suriye rejiminin kuşatması altında mahsur kalan mültecilerden birileri açlık nedeni ile hayatlarını kaybetmişti.

Muhabir: Muhammed Shekh Yusuf, Hacer Başer

ETİKETLER: Yermuk , Mülteci , Kampında , su , krizi , yaşanıyor
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber