Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 16 Ağustos 2014 - 18:13 Yorum: 0

Yezidiler Midyat'taki çadırkente yerleştiriliyor

Musul'dan IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine gelen Yezidiler, Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadırkente yerleştiriliyor.

Yezidiler Midyat'taki çadırkente yerleştiriliyor

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları itibarıyla kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine gelen Yezidiler, Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadırkente yerleştiriliyor.

IŞİD'in saldırıları sonucu topraklarını terk ederek Mardin'in Midyat ilçesine gelen Yezidiler, sıhhat kontrolleri ve kayıtları yapıldıktan sonra çadırkentte misafir ediliyor.

Çadırlara yerleştirilen Yezidilere, üç öğün sıcak yemek verilmesinin ardından, kendi yemeklerini pişirmeleri için çadırkentteki marketten alışveriş yapmaları için kart veriliyor.

Çadırlara yerleştirilmelerinin ardından yastık, yorgan, vantilatör, mini buzdolabı, mutfak vasıta gereçleri teslim edilen Yezidilere, AFAD yetkilileri ve çadırkent yönetimi, yapılan yardımları teslim ediyor.

Çadırkentte Yezidilerin daha sorunsuzca ortamda barınmaları için sağlıktan, sosyal etkinliklere kadar her çeşitli olanak sağlanıyor. Çadırkente şimdiye kadar bin 41 Yezidi yerleştirildi.

- En iyi kampa yerleştiriliyorlar

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden gelen Yezidi misafirlerin sayısının bini aştığını söyledi.

'Uzun bir yolculuk yaptıklarını tahmin ediyoruz. Bundan ötürü fazla bir zahmet var. Önceliğimiz onların sıhhat kontrollerini yapmak. Daha sonra gerekli aşıları yapılarak çadırlara alınıyorlar' diyen Bingöl, herhangi bir sıkıntının bulunmadığını belirtti.

Bingöl, 'Bu bölgedeki enfazla kampa yerleştiriliyorlar, onlara da böyle bir imtiyaz yapıldı. Herhangi bir sıkıntı olmaksızın kapasitemiz doluncaya kadar bu misafirleri almaya devam edeceğiz' diye konuştu.

Çadırkentte yerleştirilen Yezidilerden Dahil Hasan Haci de Türkiye'nin cömertliğini gördüklerini, çoluk çocuk herkese kucak açıldığını dile getirdi.

Maddi ve manevi tüm yardımları gördüklerini anlatan Haci, 'Bizi çadırlara yerleştirdiler. İlk etapta bize buzdolabı verdiler. Çok teşekkür ederiz' dedi.

Sincar bölgesinden çoluk çocuk canlarını kurtarmak için Türkiye'ye geldiklerini bildiren Beşar Hayri Cindi ise Türkiye'nin kendilerine kucak açmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Cindi, 'Türkiye'ye, kucak açmasından ötürü fazla çok müteşekkiriz. Her çeşitli imkanı ve bilhassa de barınma imkanı sağladılar. Bize yapılan bu misafirperverliği unutmayacağız. Barınmamız için bize çadır verdiler. Allah hepsinden razı olsun' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Selahattin Erol, Nurten Aslan

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber