Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Mart 2015 - 14:28 Yorum: 0

Yozgat'ta halı dokumacılığı kursu

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından halı dokumacılığı kursu açıldı. Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bilal Şahin Kültür Merkezinde düzenlenen...

Yozgat'ta halı dokumacılığı kursu

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından halı dokumacılığı kursu açıldı. 

Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bilal Şahin Kültür Merkezinde düzenlenen kursu ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. 

Arslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat'ın hediyelik eşya üretimi noktasında oldukça sıkıntı yaşadığını söyledi. 

Zaman zaman farklı yerlerde halı ve kilim dokuma kursları açıldığını belirten Arslan, "Biz bu kursu açarken farklı boyutlarını düşündük. Hediyelik eşya kültürünü geliştirmeye yönelik olarak Yozgat kilimi dokuma çalışması başlattık. Bunun belediyemizin kursunda düzenli olarak üretimini yapacağız ve hediyelik eşya olarak satılmasını sağlayacağız" dedi.

Arslan, hediyelik sandık üretiminin de öncülüğünü yapacaklarını dile getirerek, vatandaşların bunu ilerde sektör haline getirebileceklerini anlattı. 

Kurslarda üretilen ürünlerin belediye tarafından satın alınacağını belirten Arslan, bu ürünleri Sarıhacılı Mahallesi'nde yaptıracakları Yozgat Evi'nde sergileyeceklerini ve şehirler arası otobüs terminalinde satışa sunacaklarını kaydetti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber